„Siemens“ areną valdančios „Rubicon group“ valdybos narys Rimantas Bukauskas teigia, kad optimalus variantas buvusiai laikinajai sostinei būtų 7000 vietų arena. „Kaune ruošiamasi statyti tris arenas, geriau būtų skelbiamas konkursas, iš trijų projektų išsirinktas vienas ir pradėta draugiškai statyti“, - mano R.Bukauskas. - Realiausia vieta, kur galėtų atsirasti arena, - Nemuno sala, nes tai numatė savivaldybė”.

Gaivinti centrą labiau tiktų „Akropolis“

UAB „Elektrolux“ vadovas Ričardas Alekna vienareikšmės nuomonės, kur Kaune geriau statyti areną, neturi.

„Žiūrint iš verslo pozicijų, geresnė vieta arenai - šalia autostrados, bet terminai spaudžia, ir visi supranta, kad areną Kaune reikia pastatyti, - aiškina R.Alekna. - Kaunui nepamaišys ir dvi arenos – anksčiau reikėtų pastatyti areną Nemuno saloje, o vėliau - šalia autostrados“.

Vis dėlto „Elektrolux“ vadovas mano, kad geresnė vieta arenai – prie autostrados, tačiau reikėtų atsižvelgti į visas aplinkybes. „Arena Nemuno saloje pagyvintų miesto centrą, bet daugiausia tik renginių metu. Kauno centrui gaivinti labiau tiktų „Akropolis“, - sakė R.Alekna.

Pasak jo, delsimas nuspręsti gali atbaidyti verslo sektoriaus atstovus nuo investicijų į areną: „Reikia paprasčiausiai drąsiai ir gerai nuspręsti“.

Kaune nusistovėjusios prastos tradicijos

Turizmo bendrovės “Saitas” vadovas Robertas Rukaitis teigia: “Dabar realesnis man atrodo arenos Nemuno saloje projektas. Jau beveik viskas paruošta statyboms. Man, kauniečiui, svarbiausia, kad arena vis dėlto būtų pastatyta, nes mūsų mieste nusistovėjusi prasta tradicija – visi daug šneka, bet nieko nedaro. Tegul per dvejus metus pastato areną Nemuno saloje ir būna ramu“.

Tačiau R.Rukaitis taip pat pripažįsta, kad vieta sporto arenai įdomi ir Augustino Rakausko siūlomame variante. Jeigu būtų vien tik A.Rakausko projektas - be jokių avantiūrų – „Saitas“ vadovas mano, kad jis būtų idealus. Tačiau kai yra alternatyva, kurios įgyvendinimas yra greitesnis ir pakankamai geras, šiuo metu R.Rukaitis - už projektą Nemuno saloje.

Vis gi, verslininkas pastebi, kad šiuo metu Kauno plėtra vyskta į miesto pakraščius, o miesto centras merdi. „Manau, arena Nemuno saloje pagyvintų miesto gyvenimą, pritrauktų investicijas, o tai miestui – tik į naudą“,- teigia R.Rukaitis.

Miesto sprendimams svarbu pastovumas

UAB „DOMUS MEA“ direktorius Robertas Jocius, nenorėdamas per daug svarstyti, kuri vieta arenai geresnė, dėl kelių priežasčių palaiko arenos miesto centre, Nemuno saloje, statybą: „Pirma priežastis, tai infrastruktūros lėšos, ateisiančios į miesto centrą. Tuo pačiu šios lėšos pritrauktų ir privatų kapitalą. Taip pat svarbus miesto sprendimų pastovumas. Jau padaryti detalūs planai, įdėta daug darbo ir vos ne prieš statybų pradžią pradedama “mėtytis”. Verslininkai tam negali pritarti“, - aiškino R.Jocius.

Pasak jo, arenai įsikūrus centre didžiąją dalį lankytojų sudarytų pėstieji. „Be to, Nemuno saloje jau buvo organizuojama renginių, pvz., Jurgio Kairio skrydžiai po tiltais, kurie sutraukdavo daugiau žiūrovų negu talpintų būsimoji arena. Tuomet spūsčių išvengta, nors net nebuvo autotransporto stovėjimo aikštelių“, - prisimena R.Jocius.

Kovoja dvi finansinės grupės

Kauno miesto Tarybos narys ir bendrovės „Kauno grūdai“ vadovas bei stambiausias akcininkas Tautvydas Barštys kovoje dėl vietos arenai Kaune mato dalyvaujančias dvi finansines grupes: “Manau, kad apsisprendimo, kurią areną statyti, esmė glūdi ne arenoje, o piniguose – kuri finansinė grupė laimės - “VP Market” ar “Senukai”. Tiek viena, tiek kita pusė kovoja dėl 50 mln. Lt ES struktūrinių fondų paramos. Be to, pastačius areną aplinkiniai pastatai taptų didelės traukos objektais“.

„Kauno grūdų“ vadovas geresne vieta arenai laiko Nemuno salą, nes tai miesto centras. „Nekiltų sunkumų, nes Kauno pralaidumas - labai geras, tai ne Vilnius. Pastačius du tiltus problemų išvis nebūtų“, - tikina Kauno miesto Tarybos narys.

Prakalbus apie Vilnių, T.Barštys sveikintinu laiko Vilniaus mero Artūro Zuoko žingsnį subsidijuoti “Siemens” areną, nors tokios paskirties objektai visą laiką bus nuostolingi. „Apie panašius veiksmus reikės galvoti ir Kauno savivaldybei“, - teigia T.Barštys.