Paskutinis ir lemiamas mažojo finalo serijos mačas Kaune vyks šeštadienį.

Pirmojo ketvirčio antroje pusėje „Fortūnai“ pavyko perimti žaidimo vadžias į savo rankas ir sužaidusios sėkmingą atkarpą 8:0 klaipėdietės susikrovė 6 taškų pranašumą – 15:9. Nors Monikos Petrauskaitės 4 taškai leido viešnioms vėl priartėti (13:15), tačiau kėlinį tolimu metimu baigė Marina Solopova ir padidino šeimininkių persvarą – 18:13.

Sėkmingiau antrojo kėlinio pradžioje sužaidė „Aistės-LSU-Paradis“ ir pradėjo kvėpuoti varžovėms į nugaras – 19:20, tačiau 6 taškais atsakiusios klaipėdietės ir vėl pabėgo į priekį – 26:19. Likus žaisti kiek daugiau nei 3 minutėms, „Fortūnos“ pranašumas tapo jau dviženklis – 32:21. Kėlinio pabaigoje kaunietėms kiek sumažinti atsilikimą padėjo 4 Lauros Svarytės taškai, tačiau prieš ilgąją pertrauką „Fortūna“ ir toliau pirmavo – 35:27.

Po ilgosios pertrauko žaidimo tempą ir toliau diktavo „Fortūna“. Įpusėjus kėliniui klaipėdietės buvo priekyje 43:32, o savo turimą persvarą dar labiau padidino keturiais iš eilės pataikytas tolimais metimais, po kurių pirmavo jau 21 tašku – 55:34. Nors kelinį 4 taškais baigė kaunietės, tačiau tai tik neženkliai padėjo priartėti prie gerokai atitolusių varžovių – 38:55.

Paskutiniame ketvirtyje vaizdas aikštelėje nepasikeitė, o „Fortūna“ ir toliau išlaikė solidžią persvarą. Įpusėjus kėliniui šeimininkių pranašumas ir toliau siekė 20 taškų – 64:44. Nors „Aistės-LSU-Paradis“ pelnė 9 taškus be atsako ir sumažino atsilikimą iki 15 taškų – 49:64, tačiau per likusį laiką „Fortūna“ išlaikė įtikinamą pranašumą ir šventė svarbią pergalė rezultatu 69:53.

„Fortūna“: Monika Grigalauskytė (16 atk. kam.) ir Lina Aglinskaitė po 15, Marina Solopova 14, Simona Dobrovolskytė 13 taškų.

„Aistės-LSU-Paradis“: Laura Svarytė 20, Monika Petrauskaitė 11, Greta Tamašauskaitė 10 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją