Gražia tradicija tapusiame renginyje moksleiviai ir krepšininkai rinkosi pilnutėlėje gimnazijos aktų salėje, kur aktyviausi mokiniai dalyvavo BEKO-LKL improvizuotose pamokose, konkursuose ir viktorinoje. Šį kartą jaunuoliai turėjo progą išbandyti save naujame konkurse, kuriame jiems teko būti sporto žurnalistais. Filmuojant kameroms, jie kalbino M. Šernių ir komandos kapitoną Gytį Sirutavičių, o už drąsą buvo apdovanoti orginaliomis BEKO-LKL dovanomis ir suvenyrais.

„Labai šaunus renginys, visi smagūs ir laimingi – nuostabi atmosfera. Gimnazija mus šiltai priėmė, moksleiviai rodė dėmesį, kalbino ir siūlė fotografuotis. Šauniai praleidome laiką aktų salėje ir smagiai pajudėjome krepšinio aikštelėje“, – teigė G. Sirutavičius.

Komandos kapitoną taip pat nustebino vietiniai gimnazijos krepšininkai.

„Kai kurių vaikinų įgūdžiai tikrai neblogi, ypač driblingo technika. Geresnė nei Michaelo Dixono“, – juokėsi G. Sirutavičius.

Tačiau pats M. Dixonas sugebėjo palikti didelį įspūdį ir nustebinti visus savo muzikiniu talentu, kurį pademonstravo linksmiausiame BEKO-LKL konskurse.

„Pamačiau M. Dixono talentą – jis turi gerą balsą ir klausą, manau, Lietuvos talentų ieškotojai turėtų atkreipti dėmesį ir parodyti jį visuomenei“, – pasakojo M. Šernius.

Sporto salėje susitiko „Pieno žvaigždžių“ ekipa su gimnazijos rinktinės krepšininkais, kurių treneriu tapo M. Brazys. Rungtynes minimalia persvara laimėjo Pasvalio ekipos krepšininkai, tačiau po rungtynių moksleiviai liko laimingi, tačiau teigė, kad mačas galėjo trūkti dar ilgiau.

„Man labai patiko renginys. Turėjome progą pamatyti, kad krepšininkai yra draugiški ir linksmi – paprasti žmonės. Tikimės, kad jie laimės trečią vietą čempionate“, – mintimis dalinosi gimnazistas Dovydas Palijanskas.

Save pasvaliečiu vadinantis vyriausiasis treneris M. Šernius džiaugiasi šiltu mokyklos priėmimu ir teigia, kad krepšininkams toks aplinkos pakeitimas buvo naudingas.

„Visų pirma, džiaugiuosi, kad BEKO-LKL atvyko į Pasvalį ir parodė labai smagų renginį. Tai paskatins šio miesto jaunimą labiau domėtis krepšiniu ir lankytis mūsų rungtynėse, mes laukiame naujų veidų tribūnose, ypač artėjant svarbioms akistatoms.“

Socialinis projektas „BEKO-LKL krepšinio diena mokykloje“ likusio sezono metu keliaus po Lietuvą ir lankysis lygoje žaidžiančių miestų mokyklose. Jose svečiuosis lygos atstovai, komandų krepšininkai, kurie dalinsis gera patirtimi, bendraus ir žais su moksleiviais.