Serijoje iki trijų pergalių Maskvos CSKA krepšininkai išmėgins jėgas su Atėnų „Panathinaikos“ klubu, Madrido „Real“ komanda, kuriai atstovauja Jonas Mačiulis, – su Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa. Šiose akistatose akivaizdžiais favoritais vadinami CSKA ir „Real“ krepšininkai.

CSKA su „Panathinaikos“ klubai atkrintamose varžybose susidūrė ir praėjusį sezoną. Tuomet permainingoje serijoje 3:2 triumfavo maskviečiai. Šį sezoną CSKA ekipa Eurolygoje iškovojo 22 pergales iš 24. Tai - geriausias rezultatas turnyre. Rusijos čempionai TOP-16 etapo F grupėje užėmė pirmą vietą (12 pergalių ir 2 pralaimėjimai), o sunkiai į ketvirtfinalį prasibrovusi „Panathinaikos“ komanda E grupėje – ketvirtą (7 ir 7).

„Real“ su „Anadolu Efes“ klubai šį sezoną jau galynėjosi pirmame etape. Tada vieną mačą namie 75:73 sugebėjo laimėti Turkijos klubas. Madride „Real“ varžovams nepaliko jokių vilčių – 90:70. Ispanijos ekipa antro etapo E grupėje aplenkė visus varžovus (11 ir 3), o „Anadolu Efes“ klubas (6 ir 8) F grupėje liko trečias.

Ketvirtfinalyje Stambulo „Fenerbahce Ulker“ komanda grumsis su Tel Avivo „Maccabi“ ekipa, o „Barcelona“ klubas – su Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkais. Šiose dviejose porose laukiama didžiausios intrigos.

Barselonos krepšininkai TOP-16 etapo E grupėje užėmė antrą vietą (11 pergalių ir 3 pralaimėjimai). Jie į priekį praleido „Real“ komandą. Katalonijos klubas dabar Eurolygoje laimėjo aštuonis mačus iš eilės.

„Olympiakos“ komanda F grupėje liko trečia (10 ir 4). Graikijos vicečempionus aplenkė CSKA ir „Fenerbahce Ulker“ klubai. Galbūt Pirėjo ekipa būtų užėmusi aukštesnę vietą, tačiau traumą turnyro antroje pusėje patyrė lyderis Vassilis Spanoulis. Šiuo metu jis jau pasirengęs mūšiui su „Barcelona“.

Eurolygos čempiono titulą ginantis „Maccabi“ klubas antrame etape E grupėje buvo trečias (9 ir 5), po „Real“ ir „Barcelona“ komandų. Izraelio čempionai vos ne vos pateko į ketvirtfinalį – viskas ant kortos buvo pastatyta paskutinėje TOP-16 etapo dvikovoje su Berlyno ALBA klubu.

Garsaus Željko Obradovičiaus auklėtiniai „Fenerbahce Ulker“ krepšininkai F grupėje užėmė antrą vietą (11 ir 3). Jie iš pastarųjų vienuolikos Eurolygos rungtynių laimėjo dešimt.

Transliacijų tvarkaraštis:

Antradienis, balandžio 14 d.

23.45 val. CSKA – „Panathinaikos“,
01.35 val. „Fenerbahce Ulker“ – „Maccabi“,

Trečiadienis, balandžio 15 d.

23.45 val. „Real“ – „Anadolu Efes“,
1.35 val. „Barcelona“ – „Olympiacos“,

Ketvirtadienis, balandžio 16 d.

19.55 val. CSKA – „Panathinaikos“,
21.50 val. „Fenerbahce Ulker“ – „Maccabi“,

Penktadienis, balandžio 17 d.

21.55 val. „Barcelona“ – „Olympiacos“,
00.00 val. „Real“ – „Anadolu Efes“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)