„Olimpinės taurės“ globėjas yra olimpinis čempionas Šarūnas Marčiulionis, čempionatą globoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir „Olifėja“, o idėją palaiko Lietuvos krepšinio lyga (LKL).

Jau penktadienį (balandžio 10 dieną) keturios geriausio „Olimpinės taurės“ komandos pradės pusfinalių kovas, o šeštadienį 18 valandą įvyks ir didysis finalas. Jį tiesiogiai transliuos MKL partneris „SportoTV.lt“.

Pusfinalis: Kauno krepšinio mokykla „Perkūnas-Vytrita“ – Kauno krepšinio mokykla „Aisčiai“

Reguliaraus sezono nugalėtojai „Perkūno“ krepšininkai pusfinalyje sulaukė „Aisčių“, kurie užėmė penktą poziciją. Reguliariame sezone „perkūniečiai“ tarpusavio dvikovose šventė dvi pergales iš tiek pat galimų, tačiau tąsyk „Aisčių“ ekipoje nežaidė vienas geriausių jaunosios kartos atstovų Martynas Varnas, kuris priklauso ir Kauno „Žalgirio“ komandai ir sulaukia didelio Europos klubų dėmesio.

„Komanda tikrai pasiruošusi finalams, nors man pačiam neteko daug treniruotis. Tikslus visada keliame pačius aukščiausius, tai paskutiniai metais tiems vaikinams ir norime baigti aukščiausia gaida. Mes nesame favoritai, tačiau tikiu, kad galime laimėti“, - prieš finalo kovas sakė M. Varnas.

Su M. Varno atėjimu „Aisčiai“ ketvirtfinalyje ganėtinai lengvai eliminavo Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos komandą, o „Perkūno“ krepšininkai turėjo žaisti trejas rungtynes, kol įveikė Akmenės sporto centro auklėtinius.

„Perkūno“ komanda po reguliaraus sezono buvo pirmoje vietoje. Tai smarkiai atsinaujinusi ekipa, kuri demonstruoja gerą žaidimą, - teigia „Aisčių“ auklėtinis M. Varnas. - Mūsų stiprioji pusė – kova iki paskutinės sekundės. Mes nežiūrėsime į švieslentę, kausimės iki galo, motyvacijos mums netrūksta.“

Ryčio Anskaičio treniruojamoje „Perkūno“ komandoje pirmu smuiku griežia Tadas Žūtautas, kuris pelno po 17 taškų ir atkovoja po 8 kamuolius. Evaldas Džiaugys pelno po 15 taškų ir taip pat sugriebia po 8 kamuolius, o Martynas Zigmantavičius renka po 11 taškų.

Raimondo Zakrio vadovaujamoje „Aisčių“ ekipoje M. Varnas pelno po 27 taškus ir atlieka po 4 rezultatyvius perdavimus, Jurgis Čėsna pelno po 20 taškų, o Lukas Tumpa įmeta po 14 taškų ir atkovoja po 8 kamuolius.

„Olimpinė taurė“ labai gera proga tiems žaidėjams, kurie dar nespėjo įsitvirtinti aukštesniame lygyje“, - sako M. Varnas, kuris šį sezoną rungtyniavo ir Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). - Komandos ir lygis čia tikrai geras, todėl yra labai malonu čia žaisti. Pats sužaidžiau tik kelias rungtynes, tačiau jų užteko, kad atsiminčiau, kaip yra įdomu žaisti ir varžytis Moksleivių lygoje. Tikiuosi po finalo ketverto įspūdžiai bus dar malonesni.“

Specialisto vertinimas:

„Manau, 70 procentų, jog laimės „Aisčiai“, o 30 procentų, jog laimės „Perkūnas“, - sakė Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos treneris Tomas Purlys. – „Aisčių“ didžiausia jėga bus prie jų prisijungęs M. Varnas, kuris puikiai žino jų žaidimo sistemą. „Perkūnas“ šį sezoną taip pat nustebino geru žaidimo, tačiau žinome, jog tai „namų“ komanda, ką parodė ir ketvirtfinalis.“

MKL.lt prognozė: laimės Kauno „Aisčiai“

Pusfinalis: Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centras „Emsi“ – Palangos sporto centras „Lalila“

Kauniečiams šis sezonas klostosi labai permainingai. Reguliariame sezone saboniukai iškovojo tik 5 pergales ir turėjo kautis „Išlikimo etape“ su II diviziono komandomis. Tačiau tada įjungė aukštesnę pavarą, iškovojo pergalę „Išlikimo etape“, o ketvirtfinalyje eliminavo vieną stipriausių „Olimpinės taurės“ komandų – Vilniaus krepšinio mokyklą.

„Sieksime tik aukščiausių tikslų“, - pabrėžė saboniukas Kristupas Žemaitis. - Sezonas buvo permainingas, reguliarus sezonas ir 7 vieta, peržaidimai, ketvirtfinalis su vilniečiais, kur visi mus nurašė. Tačiau prognozes paneigėme ir kausimės dėl pirmos vietos. Mūsų stiprioji pusė yra Martynas Sajus, stengsimės jį išnaudoti aikštėje, jokia komanda neturi tokio aukšto ir stipraus žaidėjo po krepšiu. Mėgstame greitą puolimą ir žaidžiame komandinį krepšinį.“

Palangiškiai viso sezono metu demonstravo gana solidų žaidimą, iškovojo 9 pergales ir užėmė trečią turnyro lentelės vietą. Ketvirtfinalyje pajūrio krepšininkai po trijų mačų kovos įveikė Šiaulių krepšinio akademiją „Saulė“ ir atsidūrė tarp keturių geriausių.

Šį sezoną tarpusavyje kauniečiai ir palangiškiai žaidė dvejas rungtynes ir abu sykius pergales šventė Palangos SC. Namuose palangiškiai iškovojo pergalę 4 taškų skirtumu, o svečiuose triumfavo 10 taškų.

Regimanto Juškos treniruojamoje Palangos SC komandoje išsiskiria Rokas Mažionis, kuris pelno po 17 taškų ir atkovoja po 9 kamuolius. Po 16 taškų įmeta Ernestas Bružas, o po 15 - Mantas Aukselis.

„Palangos sporto centre išsiskiria „mažiukai“, kurie puikiai pataiko iš toli, sėkmingai žaidžia vienas prieš vieną“, - teigia Sabonio KC žaidėjas K. Žemaitis. - Jie kaunasi iki paskutinių sekundžių. Palangiškiams pralaimėjome Moksleivių lygos finalą 2013 metais, todėl labai laukiame šio pusfinalio.“

Daliaus Lubio vadovaujamoje saboniukų ekipoje M. Sajus pelno po 14 taškų ir atkovoja po 13 kamuolių. Justas Vazalis renka taip pat po 14 taškų, Mintautas Bulanovas - po 13, o K. Žemaitis pelno po 10 taškų ir atkovoja po 5 kamuolius.

„Koks mūsų pasiruošimas, tai paaiškės finalo ketverto metu“, - teigia saboniukas K. Žemaitis. - Neturėjome daug treniruočių kartu, aš ir M. Sajus sportavome su „Žalgirio“ dubleriais, 1997 metais gimę žaidėjai buvo išvykę į turnyrą Olandijoje, todėl bendrų pratybų nebuvo daug. Tačiau jau kartu sportuojame, turime daug noro ir motyvacijos, tai ir bus svarbiausia.“

Specialisto vertinimas:

„70 procentų, jog laimės Sabonio KC, o 30 procentų, kad laimės Palangos SC“, - teigia buvęs krepšininkas, o dabar treneris T. Purlys. – Kai prie kauniečių prisijungė M. Sajus ir K. Žemaitis, jie tapo daug geresne komanda. Matosi šių žaidėjų per sezoną pasiekta pažanga. Kauniečiai susižaidę, daug metų puikiai pažįsta vienas kitą, jie - praėjusių metų čempionai. Palanga turi savo specifinį žaidimo stilių, kuris grindžiamas individualiu žaidimu ir kamuolio atmetimu. Tačiau jie taip pat daugiau „namų“ komanda, kuri neturi didelių žmonių.“

MKL.lt prognozė: laimės Sabonio KC.

Finalo ketverto tvarkaraštis (A. Sabonio krepšinio centras, Pašilės g. 41, Kaunas):

Balandžio 10 d., 17.00 val.: Kauno KM „Perkūnas-Vytrita“ – Kauno KM „Aisčiai“.
Balandžio 10 d., 19.00 val.: Sabonio KC „Emsi“ – Palangos sporto centras „Lalila“.

Balandžio 11 d., 16.00 val.: rungtynės dėl 3 vietos.
Balandžio 11 d., 18:00 val.: rungtynės dėl 1 vietos (tiesioginė SportoTV.lt transliacija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją