„Tokie negalavimai – įprasta sportininko gyvenimo dalis. Buvo kažkoks raumens spazmas nugaroje ar panašiai, kelios dienos ir praeis“, – praėjusią savaitę grįžęs iš viešnagės JAV į D. Motiejūno traumą ranka numojo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis.

Bet jis apsiriko – nugaros skausmai aukštaūgiui nepraėjo nei per kelias dienas, nei per kelias savaites.

„Savaime situacija negerėja, žaisti Donatas negali, todėl nebėra, ko laukti“, – teigė T. Bulotas.

„Rockets“ klubas ir pats žaidėjas operacijai ryžosi po to, kai vienodą nuomonę išreiškė keli gydytojai. Papildomai medicininei apžiūrai D. Motiejūnas šią savaitę nuvyko į Los Andželą ir išgirdo tą pačią diagnozę.

Sužinojęs nelinksmą naujieną, puolėjas pasiliko Kalifornijoje, kur veikiausiai ir bus operuojamas.

„Kalbėjausi su Donatu telefonu trečiadienį – jis buvo nuliūdęs. Bet nieko čia nepadarysi. Įpratome, kad Donato ryžtą vis patikrina kažkas iš aukščiau“, – filosofiškai nuteikti savo klientą bandė T. Bulotas, kuris prisipažino negalintis pasakyti, kiek mėnesių užtruks D. Motiejūno grįžimas į aikštę.

Aišku tik tiek, kad NBA sezonas lietuviui jau baigtas net ir tuo atveju, jei be svarbaus ginklo likusi „Rockets“ komanda nukeliautų iki pat lygos finalo.

D-Mo anapus Atlanto vadinamas žaidėjas šiemet tapo tikru „Rockets“ atradimu: iki nelemtos traumos jis žaidė visose 71 reguliariojo sezono rungtynėse, net 62 iš jų pradėjo komandos starto penkete. Puolėjo vidurkiai – 12 taškų ir 5,9 atkovoto kamuolio per mačą.

Primename, kad mažiau nei penkių mėnesių prasidės Europos čempionatas, vyksiantis rugsėjo 5-20 d., kuriame bus kovojama dėl kelialapių į 2016 m. Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Lietuvos rinktinė į pirmą treniruočių stovyklą rinksis liepos 20 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)