Sabonis Rokas Misevičius – taip įrašyta Didįjį penktadienį Oregono valstijos gyventojų gretas papildžiusio naujagimio gimimo liudijime.

Berniukui tokį neįprastą vardą davė tėvai – išeiviai iš Lietuvos Laurynas ir Ingrida Misevičiai.

„Aš manau, kad vaikai visų pirma priklauso tautai, kuriai atstovauja, o tik po to – tėvams. Mes jau beveik šimtmetį garsėjame lietuviais krepšininkais, o A. Sabonis neabejotinai lenkia visus, ypač turint galvoje pasiekimus ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų“, – DELFI savo pasirinkimą paaiškino L. Misevičius.

Mintis taip įamžinti garsiausio visų laikų Lietuvos krepšininko atminimą kilo tėčiui, išgirdusiam istoriją, kaip po Anglijos futbolininkų triumfo 1966-ųjų pasaulio čempionate vienas užkietėjęs gerbėjas savo dukrą pavadino viso rinktinės vienuoliktuko pavardėmis.

Mama iš pradžių manė, kad Sabonis galėtų būti vidurinysis pirmagimio vardas, bet vėliau sutiko su vyro nuostata.

„Aš sūnelį kol kas vadinu Saboniuku, o mamytė laikosi įsitvėrusi Rokučio. Užaugęs sūnus pats pasirinks tinkamą variantą ir, tikiuosi, nesuklys“, – šypsojosi L. Misevičius.

Nors sūnaus vardas – išskirtinis, laimingas tėtis įsitikinęs, kad bent jau vyresnės Portlando gyventojų kartos jis nevers gūžčioti pečiais. Būtent šiame mieste visą savo karjerą NBA lygoje praleido A. Sabonis, septynis sezonus – 1995-2003 metais – rungtyniavęs „Trail Blazers“ ekipoje.

Su buvusiu vidurio puolėju L. Misevičius susipažino ir asmeniškai, kuomet šis 2011 metais buvo iškilmingai inauguruotas į NBA Šlovės muziejų Springfilde. Šį įvykį finansų analitikui kasdien primena jo namų prieškambarį puošiantys įrėminti A. Sabonio marškinėliai su autografu.

Beje, Portlande gimė ir jauniausias dabartinio Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento sūnus Domantas, atstovaujantis Vašingtono valstijos Gonzagos universiteto komandai JAV studentų NCAA lygoje.

Daugiau nei 20 metų anapus Atlanto gyvenantis L. Misevičius taip pat turi sūnų Ąžuolą Margirį iš pirmosios santuokos.

Kaunietis dirba vieno didžiausių JAV bankų „Bank of America“ investicijų padalinyje „Merrill Lynch“, yra aktyvus Amerikos lietuvių bendruomenių narys ir tautiečius suburiančių sporto renginių organizatorius bei dalyvis.

Į Portlandą iš Rytų pakrantės prieš keletą metų persikraustęs vyriškis nuo 2007-ųjų eina praėjusio amžiaus vidurį siekiančią istoriją turinčios Šiaurės Amerikos lietuvių fizinio auklėjimo ir sporto sąjungos (ŠALFASS) pirmininko pareigas. Su Portlando lietuvių bendruomenės valdybos pirmininke Ingrida, kuriančia produkciją sportinių reikmenų gamintojui „Adidas“, jis žiedus sumainė praėjusiais metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)