„Projektą vertinu labai teigiamai. Mūsų vizija yra tokia, kad vyriausia mokyklos komanda sudaro RKL žaidžiančios ekipos branduolį. Tai - savotiška VKM rinktinė, į kurią patenka ir jaunesnis žaidėjai. Labai gerai, kad žaidžiame A divizione, kuris yra pakankamai stiprus, turi gerai sutvarkytą tvarkaraštį, o varžybų kiekis pakankamai didelis. Tikime, kad projektas vystysis metai iš metų. Mūsų tikslas, kad kiekvienais metais keistųsi ne tik žaidėjai, bet tuo pačiu vyktų ir trenerių rotacija“, – pasakoja šiais metais komandą treniravęs VKM treneris Gintautas Regina.

Trenerių rotacija vyktų paprastu būdu – šią vietą užims tas mokyklos treneris, kuris treniruoja vyriausią amžiaus grupę. G. Reginos manymu, tai strategus motyvuos tobulėti ir įrodyti savo galimybes. Tuo metu vyriausiems ir perspektyviausiems VKM auklėtiniams žaidimas RKL A divizione yra geras išbandymas, darant pirmą žingsnį į vyrų krepšinį.

„Tai ir yra pagrindinis tikslas – kad žaidėjai pajaustų vyrišką krepšinį, kuris skiriasi savo žaidimo stiliumi, sprendimais aikštelėje, jėgos atžvilgiu – grumtynės ir kova aikštelėje čia visai kitokia. Žaisdami su patyrusiais žaidėjais auklėtiniai tobulėja matydami savo klaidas. Viso projekto tikslas yra ne medalių vaikymasis, bet patirties įgijimas, kad žaidėjai išaugę RKL marškinėlius, galėtų eiti toliau“, – sako G. Regina.

VKM komanda RKL A diviziono pirmenybėse buvo bene jauniausia. Panašaus amžiaus žaidėjais rėmėsi tik Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centro komanda. Kitose komandose netrūko buvusių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) patirties turinčių veteranų, iš kurių jaunieji mokyklos auklėtiniai galėjo semtis patirties.

Papildomos patirties pridėjo ir tai, kad komanda išvykų rungtynes neretai žaidė mažuose miesteliuose, kurių krepšinio fanai – itin triukšmingi ir sukurdavo kraštą atmosferą nedidelėse krepšinio salėse. Jaunieji žaidėjai galėjo pajusti ir tam tikras profesionalių krepšininkų dienos rutinas – pavyzdžiui, varžovų varžybų peržiūras, kadangi RKL rungtynės yra filmuojamos.

G. Regina išskiria kelis žaidėjus, kurie per sezoną padarė pažangą ir įrodė, kad kitais metais gali debiutuoti NKL.

„Yra keletas žaidėjų, kurie per sezoną padarė nemažą pažangą ir, jeigu per vasarą dirbs kryptingai, tai kitais metais tikrai žais NKL. Pirmiausiai išskirčiau ryškiausių lyderį Margirį Normantą. Jis tikrai turi potencialo. Taip pat Vytautas Saulis, Rytis Meškauskas. Iš jaunesnių labai neblogai atrodė Mantvydas Staniulis, kuris pakankamai stabiliai žaidė. Aišku, skubėjimas į aukštesnį lygį ne visada pasitvirtina, kai gauni mažai žaidimo laiko. Jie turi tai įvertinti. Bet keli žaidėjai yra tikrai pajėgūs žaisti NKL“, – reziumuoja Joną Valančiūną ugdęs treneris.

Žaidžiant tarp labiau patyrusių žaidėjų G. Reginos teigimu labiausiai išryškėjo psichologinio pasiruošimo trūkumai, o ne meistriškumo.

„Išryškėjo aukštų žaidėjų fizinio galingumo trūkumas, tą reikia ugdyti. Daugelį rungtynių pralaimėjome iki 10 taškų skirtumu. Būtent šitose rungtynėse pritrūko dėmesio koncentracijos. Labai svarbu būti psichologiškai stabiliems. Taip, buvo nemažai žaidėjų, kurie buvo labai jauni ir jiems dar trūksta to individualaus meistriškumo. Bet kai kuriems žaidėjams tiesiog reikėtų daugiau dėmesio skirti dėmesio sukoncentravimui, kad jis išsilaikytų visų rungtynių metu“, – pastebi G. Regina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)