Į NKL ketvirtfinalį keliauja sensacingai laimėję „Rasai“ ir favoritu laikytas „Nafta-Uni-Akvaservis“

„Rasų“ sensacija

Penktose NKL aštuntfinalio rungtynėse Šakiuose krepšinio mėgėjai išvydo dar vieną gražų krepšinio spektaklį, kurio kulminacija įvyko paskutinėmis mačo sekundėmis. Lemiamose rungtynėse dėl patekimo į ketvirtfinalį vietos „Zanavykas“ pirmą kartą šiame sezone savo aikštėje pralaimėjo Raseinių „Rasams“ ir baigė sezoną. Žemesnį reitingą turėję raseiniškiai niekais pavertė išankstines ekspertų prognozes ir pateko į kitą etapą.

Pusantro kėlinio miegoję raseiniškiai po 15 pirmųjų minučių atsiliko dvidešimčia taškų (44:24), tačiau dar iki didžiosios pertraukos trigubai sumažino atsilikimą – 50:43. Įsibėgėjusių „Rasų“ Edo Nickaus auklėtiniai nesustabdė ir trečio ketvirčio pradžioje. Dariaus Marcinkevičiaus, Gedimino Butkaus ir Karolio Guščiko pastangomis svečiai išlygino rezultatą (58:58), o netrukus jį pakreipė savo naudai (61:70).

Paskutinį kėlinį šakiečiai pradėjo rimtu spurtu, sumažino atsilikimą iki vieno metimo (68:70), o įpusėjus ketvirčiui po 7 taškų be atsako taškų susigrąžino persvarą – 75:74. Tiesa, dešimt taškų iš eilės pelnęs Justas Petkevičius paskutinę minutę vėl atstatė raseiniškių pranašumą (77:80). Ir nors likus 16 sekundžių išlyginamąjį tritaškį pataikė M. Užupis (80:80), tašką rungtynėse padėjo raseiniškis Darius Gricius. Likus trims sekundėms gynėjas pelnė 2 taškus su pražanga, tyčia prametė baudą ir šeimininkams nepaliko laiko sėkmingai atakai – 80:82.

Seriją iki trijų pergalių „Rasai“ laimėjo 3-2.

Nugalėtojų komandoje rezultatyviausiai žaidė po 15 taškų įmetę Darius Marcinkevičius ir Justas Petkevičius. 14 taškų pridėjo Karolis Guščikas (9 atk. kam.), 11 – Valdemaras Savostjanovas.

Šakių komandoje pasižymėjo 17 taškų įmetęs Marijus Užupis, 16 pelnė Paulius Beliavičius (9 rez. perd.), 14 – Šarūnas Vingelis, 10 – Taurantas Tamošiūnas.

Klaipėdiečių triumfas

Kitame Lietuvos gale susitiko po reguliaraus sezono penktą reitingą turėjęs Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ ir paskutinė į atkrintamąsias varžybas patekusi komanda – Vilniaus „Vilnius“. Iki šios dvikovos serijoje rezultatas buvo lygus 2-2, o pergales komandos šventė tik savo aikštėse.

Namų aikštė ir šį kartą padėjo klaipėdiečiams, kurie Mariaus Kiltinavičiaus auklėtinius įveikė rezultatu 83:73. Pergalę uostamiesčio krepšininkams lėmė geresnis pataikymas iš dviejų (51 proc. prieš 46 proc.) ir trijų taškų (26 proc. prieš 20 proc.) zonos bei pavyzdinė kova dėl atšokusių kamuolių (50 prieš 34).

Po 19 taškų nugalėtojams pelnė Mindaugas Stašys ir Ignas Vaitkus, 15 įmetė Donatas Norkus, po 12 – Viktoras Chodosovskis ir Julius Kazakauskas (12 atk. kam.).

„Vilniaus“ ekipoje 19 taškų įmetė Jermainas Love'as, 13 pridėjo Pranas Skurdauskas, po 11 – Saulius Dumbliauskas ir Andrew Fair.

NKL ketvirtfinalio mačai prasidės ateinantį ketvirtadienį, kovo 26 deiną. Dėl patekimo į finalo ketvertą ekipos kovos serijose iki trijų pergalių.

Visos NKL ketvirtfinalio poros:

Vilniaus „Perlas-MRU“ – Palangos „Palanga“

Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ – Jonavos „Petrochema“

Molėtų „Ežerūnas-Karys“ – Raseinių „Rasai“

Trakų „Trakai“ – Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“

Tauragės krepšinio klubo nariai (T.Mickevičiaus nuotr.)

RKL pusfinalyje – tauragiškiai ir telšiškiai

Šį savaitgalį prasidėjo Regionų krepšinio lygos (RKL) stipresniojo A diviziono ketvirtfinalio etapas. Po dvi pergales per dvi dienas iškovojusios Tauragės krepšinio klubo ir Telšių „Telšių“ komandos tiesiausiu keliu žengė į stipriausiųjų ketvertą.

Tauragės ekipa serijoje iki dviejų pergalių sudorojo Anykščių KKSC-„Volupio“ komandą. Penktadienį namuose tauragiškiai laimėjo triuškinančiu rezultatu 127:82, o šeštadienį išvykoje vargo taip pat neturėjo – 93:64.

Telšių „Telšiai“ ketvirtfinalyje dukart iš eilės įveikė Biržų „Rinkuškių alaus“ pasipriešinimą. Namuose žemaičiai pergalę šventė rezultatu 88:76, o išvykoje laimėjo 89:58.

Kituose ketvirtfinalio susitikimuose po pergalę iškovojo Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto ir Akmenės SCKK-„Akmenės cemento“ ekipos. Uostamiesčio krepšininkai 78:62 įveikė Kuršėnų „Grafų baldų-Kristalo“ komandą, o Akmenės atstovai 88:66 vilčių nepaliko Panevėžio „Bangenės-Aiveros“ klubui. Atsakomosios šių porų rungtynės vyks sekmadienį.

RKL A diviziono pusfinalio etapas prasidės jau kitą savaitgalį. Komandos žais iki 3 pergalių.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)