Kaunietis šį sezoną pataikė 48,81 proc. tolimų metimų – tinklelį skrodė 41 iš 84-ių tritaškių.

Taiklių tritaškių bombų A.Juškevičius pasikrovė dar praėjusių metų pasaulio čempionate Ispanijoje. Ten grupės varžybose Lietuvos rinktinės narys iš toli šaudė neįtikėtinu 70,6 proc. (12/17) tikslumu.

Atėjo metas užsidėti BEKO-LKL „Snaiperio“ konkurso karūną? A. Juškevičius tik nusišypsojo.

„Tokiuose konkursuose daug ką lemia psichologija. Reikia kuo greičiau susitvarkyti su jauduliu. Kam tai pavyksta greičiausiai, tas nugali. O visi metikai – labai geri“, – zvaigzdziudiena.lt pasakojo „Lietuvos ryto“ snaiperis.

A. Juškevičius kovo 29-ą „Siemens arenoje“ konkuruos ne tik su vienuolika kitų BEKO-LKL taikliarankių, bet ir šešiskart LMKL „Snaiperio“ konkurso čempione Ela Briedyte. Tai – unikalus rezultatas visame pasaulyje. E. Briedytė daugiausiai taškų yra surinkusi prieš 10 metų, kai įmetė 24-is.

„Manau, kad čia nelabai geras sprendimas. Ela mums gali pridaryti labai daug gėdos“, – nenuvertindamas 36-erių metų 176 cm puolėjos juokėsi A. Juškevičius. – Visi jaus spaudimą nenorėdami likti už jos nugaros. Kaina – labai didelė.“

„Snaiperio“ konkurse dar dalyvaus Justas Sinica (Klaipėdos „Neptūnas“, 45,22 proc. trit.), Billy Baronas („Lietuvos rytas“, 39,1 proc.), Jamesas Andersonas (Kauno „Žalgiris“, 31,15 proc.), Nikita Barinovas (Utenos „Juventus“, 45,5 proc.), Benjaminas Brustas (Pasvalio „Pieno žvaigždės“, 46,07 proc.), Fiodoras Dmitrijevas (AlytausDzūkija“, 44,79 proc.), Rokas Giedraitis („Šiauliai“, 39,86 proc.), Mantas Kazonas (Panevėžio „Lietkabelis“, 43,5 proc.), Vidmantas Sragauskis („Prienai“, 36,45 proc.), Justas Tamulis (Kėdainių „Nevėžis“, 34,88 proc.) ir Arvydas Gydra („Mažeikiai“, 42,54 proc.).

– Adai, kuris iš konkurentų rimčiausias? – zvaigzdziudiena.lt paklausė A. Juškevičiaus.

– Nieko neišskiriu, bet ir nieko nenuvertinu. Visus priešininkus labai gerbiu, nes bet kuris jų gali iššauti.

– Ar galėtumėte pagerinti Andriaus Šležo visų laikų rekordą (27 taškai)?

– Manau, kad kartelė iškelta labai aukštai. Aišku, niekada nesakau niekada, bet Andriaus rezultatas tikrai labai geras, todėl būtų labai sunku. Bet ką gali žinoti. Pasitaikys gera diena ir gal kažkam pavyks jį pagerinti.

– „Snaiperio“ konkursą nebūtinai laimi taikliausias lygos žaidėjas. Daug ką lemia krepšininko metimo technika. Ar jūsų metimas yra parankus „Snaiperio“ konkurso tempui?

– Tritaškių konkurse metimo technika tikrai turi reikšmės. Jei meti aukštai pašokęs nuo žemės, tikrai nelengva 25 kartus iš eilės išmesti kamuolį. Tiesiog gali pritrūkti jėgų. Taigi, aukščiau šokantys krepšininkai gali susidurti su didesnėmis problemomis. O aš pats tritaškius išmetu staigiai ir man tas visas tempas yra parankus. Neturėtų kilti problemų.

– Kas bus didžiausias jūsų priešas: spaudžiantis laikas, juntama konkurencija ar riešą varginanti 25 metimų serija?

– Didžiausias priešas galiu būti pats sau. Sąlygos visiems bus vienodos, todėl nereikia galvoti apie aplinkybes, o koncentruotis savo metimams.

– Ar treniruotėse išbandydavote jėgas prie trijų taškų linijos su kitais „Lietuvos ryto“ žaidėjais?

– Labai lyg ir nesivaržome. Prieš treniruotę ar po jos komandos draugai, būna, pamėto iš vidurio aikštės. Kadangi nesijaučiu ten stiprus, nedalyvauju (juokiasi). Pagrinde žaidžia Gediminas Orelikas, Martynas Gecevičius ir Žygimantas Janavičius.

– Tai kitas „Lietuvos ryto“ narys Billy Baronas į „Snaiperio“ turnyrą pateko be vidinio konkurso?

Taip. Taip nusprendė klubo vadovai ir treneriai.

– Ar pats ketinate specialiai ruoštis „Snaiperio“ konkursui?

– Manau, kad reikės sumesti porą serijų, kad pajausčiau konkurso ritmą, priprasčiau. Treniruotė tikrai būtų į naudą.

– Ko labiau laukiate: „BEKO-LKL Žvaigždžių dienos“ rungtynių (A. Juškevičius išrinktas į amžinų priešininkų komandos starto penketą. – red.) ar „Snaiperio“ konkurso?

– Laukiu abiejų dalykų. Bus įdomu tiek tritaškių konkurse, tiek „Žvaigždžių rungtynėse“. Bus įdomi šventė.

Didžiausia krepšinio šventė Lietuvoje, vienijanti geriausius LKL krepšininkus ir trenerius po 8 metų pertraukos grįžta į Vilnių. Kovo 29-ą „Siemens arenoje“ spindės ryškiausios LKL žvaigždės, susirinks geriausi lygos treneriai, sporto, verslo bei pramogų pasaulio atstovai.

Aistruoliai išvys snaiperio, oro karaliaus ir trenerių karavano konkursus, įspūdingą muzikos ir šviesų šou. „BEKO-LKL Žvaigždžių dienoje“ šalies krepšinio aistruolius privers išsižioti fantastiškų elektroninių šokių asai iš Ukrainos „Light Balance“. Visų į areną susirinkusių žiūrovų laukia prizai, staigmenos ir netikėtumai. Autografus fanai galės rinkti ant naujų BEKO-LKL žaidėjų kortelių.