Lygos lyderių dvikovos pabaigoje M. Gecevičius pataikė iš toli ir realizavo baudų metimus, kurie neleido aikštelės šeimininkams atitrūkti. Iš viso per 38 aikštelėje praleistas minutes gynėjas pelnė 24 taškus (1/2 dvitaškiai, 5/8 tritaškiai, 7/7 baudos) ir surinko +28 naudingumo balus.

– Rungtynės Klaipėdoje buvo labai permainingos. Ar tikėjotės tokio mačo?

– Tikėjomės sudėtingų rungtynių, nes klaipėdiečiai gerai žaidžia namuose. Mes patys, buvome po trijų susitikimų maratono, todėl ir tikėjomės tokio mačo, koks buvo. Tai buvo atkaklios rungtynės, kurias mums pavyko laimėti.

– Paskutinė rungtynių minutė buvo tikrai neįtikėtina. Ką treneris sakė prieš lemiamą ataką?

– Treneris tiesiog nubraižė derinį, paaiškino, ką turėjome padaryti. Viską išpildėme idealiai, todėl ir išplėšėme pergalę.

– Ar toks ir buvo paskutinės atakos planas?

Taip, treneris iš žaidimo „išėmė“ Gediminą Oreliką ir vietoje jo išleido Mike’ą Moserį, kuris aukštai šoka. Išsimesti kamuolį patikėjo Mindaugui Lukauskiui, nes jis pasižymi geru perdavimu. Mes savo derinį išpildėme puikiai, kai, tuo tarpu, gynyboje suklydęs „Neptūnas“, praleido lengvus taškus.

– Jums asmeniškai šis mačas buvo sėkmingas. Kas lėmė tokį pasirodymą?

– Tiesiog daug žaidžiau, o treneris iš manęs tokio žaidimo ir tikėjosi. Tai buvo geras mačas tiek man, tiek komandai. Savo pasirodymo nesureikšminu, nes tiesiog žaidžiau savo žaidimą.

– Po šių rungtynių buvote pripažintas naudingiausiu savaitės žaidėju. Ką jums reiškia toks įvertinimas?

– Na, man svarbiausia yra komandos pergalė. Jeigu būtume rungtynes pralaimėję, mano pasirodymas nebūtų nieko reiškęs. Vis dėlto šiuo atveju, kai iškovojome pergalę, šis įvertinimas yra lyg pliusas prie pergalės.

– „Lietuvos rytas“ po šios pergalės išliko trečioje turnyro lentelės pozicijoje. Ar tokio rezultato tikėjotės likus 12 rungtynių iki reguliaraus sezono pabaigos?

– Dabar mes turime vienu pralaimėjimu mažiau negu „Neptūnas“, todėl turime turime visus šansus reguliarų sezoną pabaigti pirmi. Sezonas ilgas, liko dar nemažai rungtynių, todėl sunku kažką spręsti. Visos komandos dabar stengiasi „įkasti“ tiek „Neptūnui“, tiek „Lietuvos rytui“, tiek Kauno „Žalgiriui“. Liko dar 12 mačų, tad žiūrėsime kaip čia bus. Savo ruožtu bandysime laimėti kuo daugiau rungtynių, kad reguliaraus sezono baigoje užimtumėme kuo aukštesnę vietą.

– Praėjusią savaitę „Lietuvos rytui“ baigėsi Europos taurės turnyras. Kaip vertinate pasirodymą jame?

– Na, pasirodėme pagal savo galimybes. Mano nuomone, pasirodymas buvo tikrai neblogas. Visgi, reikėjo geriau sužaisti su turkais (Izmiro „Pinar Karsiyaka“ ekipa – red.), ypač išvykoje. Vis dėlto, viskas susiklostė mums nenaudinga linkme. Apskritai, pasirodymas, kaip pasirodymas: nieko įspūdingo ir nieko tragiško.

– Ar įvykdėte iškeltus tikslus?

– Europos taurės turnyre mums aukštų tikslų niekas nekėlė. Čia jau reikėtų klausti klubo valdžios: ar jie patenkinti mūsų pasirodymu, ar ne. Tuo tarpu mes dabar esame susikoncentravę ties Lietuvos krepšinio lyga.

– Praėjo jau kuris laikas, kai prie ekipos vairo stojo Marcelo Nicola. Ar jaučiasi jo daroma įtaka komandai?

– Manau, jog visi, kurie domisi krepšiniu, mato pokyčius mūsų žaidime. Treneris beveik viską pakeitė puolime, iš esmės perdarėme ir gynybą. Mūsų braižas pasikeitė ir dirbame toliau, kad kuo labiau pagerintume savo žaidimą.

– Kokius asmeninius tikslus turite išsikėlęs šį sezoną?

– Mano asmeninis tikslas yra laimėti LKL. Daugiau niekas, šiuo metu, man nėra svarbu.