Pirmą varžybų dieną po atkaklios kovos 86:85 buvo įveikta Vilniaus KM II, kuriems vadovauja Ona Dindaitė-Mukienė ir Rolandas Mukas. Pastaroji komanda turnyre užėmė  antrą vietą.

Kituose mačuose VKM IV 74:63 įveikė Šilalės sporto mokyklą ir neturėjo vargo su Pasvalio sporto klubu – 95:64.

„Buvo sunku, nes daug auklėtinių sirgo. Dieną prieš turnyrą treniruotėje turėjome tik keturis vaikus. Pasiruošimas labai nukentėjo, bet susirinkome ir mobilizavomės. Pavyko laimėti sunkias rungtynes pirmą dieną. Patikėjome savimi ir tada pasisekė visas ketvertas. Vaikinai labai gerai žaidė, pagirtinai kovojo vienas už kitą. Esu labai patenkintas“, – sako čempionų treneris U. Melnikas.

VKM IV komandą sudarė: Justinas Leganovičius, Gelmis Ramaneckas, Tautvydas Jurevičius, Tautvydas Rėkašius, Martynas Palšis, Justinas Polikša, Mantas Krajelis, Domantas Kvedaravičius ir Tomas Butrimas.

Verta pastebėti, kad ši vaikinų komanda yra metais jaunesni (gim. 1999 m.), t.y., pateko žaisti tarp metais vyresnių varžovų. Naudingiausiu komandos žaidėju išrinktas J. Leganovičius. Antrą vietą užėmusioje VKM II komandoje naudingiausiu pripažintas Domantas Jasionis.

1-2 vietas užėmusios komandos dalyvauja peržaidime, dėl patekimo į II divizioną. „Iššūkio etape“ jos kaunasi su II diviziono 7-8 komandomis. Finalo ketverto laimėtoja iki dviejų pergalių žaidžia su 8 komanda, o antros vietos laimėtoja su 7 vieta.

„Jei pasveiksime, galimybių turime ir jas pasitikrinsime. Konkurenciją sudarysime. Mūsų laukia labai įtempta savaitė. Žaisime penkerias rungtynes – tarp savo amžiaus pirmame divizione ir dar peržaidimai. Svarbiausia, kad užtektų jėgų“, – apie galimybes pakovoti dėl vietos tarp metais vyresnių antrojo diviziono komandų sako U. Melnikas.

Palangoje – merginų kovos

Palangoje vyko MKL Jaunių merginų (gim. 1997-1998 m.) krepšinio čempionato II diviziono finalo ketvertas. Čia antrą vietą užėmė dvi pergales pasiekusios VKM III komandos auklėtinės, kurias treniruoja Diliara Velišajeva. Jos nusileido tik nugalėtojomis tapusioms šeimininkėms Palangos sporto centro krepšininkėms (59:74).

1-2 vietas užėmusios komandos dalyvauja peržaidime, dėl patekimo į I divizioną. „Iššūkio etape“ jos kaunasi su I diviziono 7-8 komandomis. Finalo ketverto laimėtoja iki dviejų pergalių žaidžia su 8 komanda, o antros vietos laimėtoja su 7 vieta.

Ketvirta vieta atiteko Vilniaus krepšinio mokyklos II komandai, vadovaujamai Loretos Galdikienės.

VKM auklėtiniai pasigerino pozicijas

Savaitgalį Vilniuje vyko ir Europos jaunimo krepšinio lygos (EYBL) kovos. Čia varžėsi U15 komandos, tarp jų – ir trenerio Raimundo Kairio vadovaujami vaikinai. VKM vaikinai antro diviziono varžybų trečiame ture per penkerias rungtynes iškovojo tris pergales.
Įveiktos BC „Runa“ (56:32), KM „Vasileostrovskaja“ (52:47) ir varžybas organizavę Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) auklėtiniai (41:39). Nusileista KM „Biržams“ (29:87) ir „Arsenal“ (51:57).

VKM vaikinai trečiame ture užėmė 4-ą vietą, o bendroje įskaitoje reguliariame sezone  liko septinti tarp šešiolikos ekipų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)