25-erių metų 202 cm ūgio puolėjas yra vienas taikliausių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) tritaškių metikų, tolimus metimus realizuojantis 44 procentų taiklumu. Būtent M.Kazonas atstovaus „Lietkabeliui“ LKL „Snaiperio“ konkurse, kuris vyks „Visų žvaigždžių“ dienos metu.

Oficialiai „Lietkabelio“ interneto svetainei M. Kazonas papasakojo apie geriausias ir blogiausias rungtynes šį sezoną, asmeninius tikslus, gaunamus patarimus iš vyriausių komandos draugų ir linksmiausią „Lietkabelio“ krepšininką.

– Mantai, sezono pradžia jums ir komandai buvo sudėtinga. Kas tai lėmė?

– Sezono pradžia nebuvo tokia, kokios buvo tikėtasi. Komanda buvo surinkta nauja, ne taip greitai suradome bendrą kalbą aikštelėje, tai ir lėmė sunkią sezono pradžią. Pats patyriau traumą (lūžo pirštas), o sugrįžus prireikė laiko vėl įsilieti į komandą.

– Jums tai antrasis sezonas LKL. Kuo jis skiriasi nuo debiutinio?

– Pirmais metais viskas man buvo nauja: pati lyga, žaidimo lygis, žaidėjai, kitokie ir tikslai. Šį sezoną jau grįžau į pažįstamą aplinką.

– Kokie jūsų asmeniniai šio sezono tikslai?

– Artėjant sezonui į pabaigą, mano tikslai yra savo darbu tiek treniruotėse, tiek rungtynėse padėti komandai siekti teigiamų rezultatų.

– Papasakokite apie save. Koks jūsų laisvalaikis, kokie pomėgiai?

– Sezono metu laisvo laiko nėra daug. Taigi, didžiąją to laiko dalį skiriu poilsiui. Mėgstu pažaisti kompiuterinius žaidimus, žiūrėti filmus ar serialus.

– LKL tritaškius metate net 44 procentų taiklumu. Galbūt pamenate, kiek per oficialias rungtynes esate pataikęs daugiausiai tritaškių?

– Nenoriu suklysti, bet galbūt 8 ar 9 tritaškius per rungtynes.

– Varžovai žino, kad jūsų negalima palikti laisvo prie tritaškio. Kuriuos žaidimo elementus stengiatės dar pagerinti?

– Stengiuosi pagerinti daugumą krepšinio elementų tiek puolime, tiek gynyboje. Kiekvienais metais išsikeliu sau naujus tikslus, kaip tapti geresniu krepšininku. Viskas prasideda individualiu darbu vasarą, o sezono metu tobulėju kartu su komanda.

– Atskleiskite, kuris žaidėjas „Lietkabelyje“ yra linksmiausias, daugiausiai kalbantis.

– Visas kolektyvas yra iškalbus ir linksmas, bet jeigu reiktų kažką išskirti tai būtų Efka (Evaldas Žabas), kuris visada trykšta energija.

– Ekipoje yra du veteranai Dainius Šalenga ir Jurica Žuža. Ar sulaukiate daug patarimų, pamokymų ar pylos iš jų?

– Žinoma, kad taip. Iš Dainiaus ir Juricos sulaukiu daug naudingų patarimų ir šiek tiek pamokymų ar pylos, nes jie mūsų komandoje yra vyriausi ir labiausiai patyrę žaidėjai. Jie yra daug ką matę per savo karjerą, todėl džiugu, kad patirtimi dalijasi ir su kitas krepšininkais.

– Kaip manote, kurios rungtynės šį sezoną „Lietkabeliui“ buvo geriausios? O kurios – blogiausios?

– Manau šį sezoną „Lietkabeliui“ geriausios rungtynės buvo Baltijos krepšinio lygoje atsakomasis aštuntfinalio mačas Panevėžyje prieš Talino „Kalev/Cramo“, kur panaikinome 14 taškų deficitą ir patekom į kitą etapą. Tada visas 40 minučių žaidėme gerai ir kontroliavome rungtynes. Bet gaila, kad tų gerų susitikimų šį sezoną buvo ne tiek daug, kiek norėtųsi.

Blogiausias rungtynes pasirinkčiau ne pagal žaidimą, o pagal rezultatą – tai mačas su „Žalgiriu“, kai turėjome istorinę galimybę įveikti kauniečius, bet buvo kaip buvo.

– „Lietkabelis“ šiuo metu LKL 4 pergalėmis atsilieka nuo 7 vietos. Manote, kad komanda dar pajėgi pakilti aukštyn?

– Jei nekamuos traumos ir visi būsime sveiki, manau, kad tikrai galime pakilti aukštyn.