Komandos treneriai Mindaugas Budzinauskas bei Tomas Stankevičius kartu su krepšininkais noriai bendravo su gimnazistais, atsakinėjo į klausimus, dalino BEKO įsteigtus prizus už dalyvavimą konkursuose ir teisingus atsakymus istorijos, lietuvių kalbos ir matematikos pamokose, kurias vedė patys krepšininkai.

Komandos treneris M. Budzinauskas mano, kad šis projektas yra naudingas tiek moksleiviams, tiek komandai. Jie turi galimybę susipažinti su savo sirgaliais, o galbūt ir būsimais krepšininkais. Treneris teigė, kad po rungtynių su „Šiaulių“ ekipa nuotaikos buvo prastos, bet krepšininkai sugebėjo atsipalaiduoti ir įsijungti į šventę.

„Labai džiaugiuosi, kad atėjome būtent į „Atžalyno“ gimnaziją, kadangi mūsų komandoje yra keletas žaidėjų, kurie baigė šią mokyklą, o šiuo metu čia mokosi Medas Kuprijanovas. Puiki nuotaika, linksmas renginys. Tiek aš, tiek ir komanda šiek tiek atsipalaidavome ir šauniai praleidome laiką su moksleiviais“, – lkl.lt teigė M. Budzinauskas.

Puikią nuotaiką viso renginio metu palaikė ne tik gimnazijos šokėjų kolektyvas, bet ir „Nevėžio“ legionieriai, kurie nestokojo geros nuotaikos ir visus susirinkusius džiugino šypsenomis bei efektingais momentais krepšinio aikštelėje.

„Buvo labai linksma, vaikai mus myli. Mes matome, kad jie yra didžiausi mūsų sirgaliai ir labai mus palaiko, parašo per „Facebook“, ateina į rungtynes“, – stebėjosi R. Champhoras ir M. Monroe.

Krepšininkai liko nustebę, kad gimnazijos moksleivės taip gerai žaidžia krepšinį, didelį įspūdį jiems paliko komandos draugo M. Kuprijanovo sesuo 16-metė Skaistė Kuprijanovaitė, kuri taip pat yra krepšininkė. Žaidėjai šypsojosi ir išvydę save ant naujųjų BEKO-LKL kortelių.

„Merginos mūsų komandoje žaidė labai gerai. Medo sesuo rungtyniauja tikrai puikiai, su keliomis iš jų reikėtų pasirašyti sutartis. Taip yra ir perspektyvių vaikinų“, – savo įžvalgomis dalinosi „Nevėžio“ ekipos legionieriai.

Socialinis projektas „BEKO-LKL krepšinio diena mokykloje“ likusio sezono metu keliaus po Lietuvą ir lankysis lygoje žaidžiančių miestų mokyklose. Jose svečiuosis lygos atstovai, komandų krepšininkai, kurie dalinsis gerąja patirtimi, bendraus ir žais su moksleiviais.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!