A. Širšinaitytė pastaruosius du su puse sezono vilkėjo kitos Vilniaus komandos – „Jaunųjų talentų“ aprangą. Gynėja taip pat atstovavo ir Lietuvos šešiolikmečių (U16), aštuoniolikmečių (U18), devyniolikmečių (U19) ir dvidešimtmečių (U20) rinktinėms.

„Persikelti į „Kibirkšties-VIČI“ komanda nebuvo sunkus sprendimas. Neturėjau daug laiko, todėl apsisprendžiau nedvejodama“, - pasakojo A. Širšinaitytė. – „Kibirkštis-VIČI“ – aukštesnio lygio komanda, kurioje turėsiu daugiau galimybių tobulėti. Žinoma, mes dar turime galimybių pakovoti ir dėl Lietuvos čempionato medalių.“

Krepšininkė pasakoja, kad jai nebuvo sunku pritapti „Kibirkšties-VIČI“ kolektyve, tačiau įžaidėja pripažįsta, jog pasiilgsta ir buvusios komandos draugių.

„Galvojau, kad bus žymiai sunkiau įsilieti į komandą, bet visos merginos pasirodė tikrai draugiškos“, - sakė A. Širšinaitytė. – Pažinojau tikrai ne visas žaidėjas. Geriausiai pažįstu Daugilę Šarauskaitę, nes su ja teko ir „Jaunųjų talentų“ komandoje žaisti, ir keletą vasarų kartu rinktinėse praleisti. Viena kitą tikrai neblogai pažįstame. „Kibirkšties-VIČI“ komandoje daug intensyvesnis tempas aikštėje, prie jo reikia priprasti. O sunkiausia priprasti prie staigiai pasikeitusio kolektyvo, pasiilgstu „Jaunųjų talentų“ komandos.“

„Kibirkšties-VIČI“ ekipai iki Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) reguliaraus sezono pabaigos lieka trejos rungtynės. Vilnietės šiuo metu dalinasi 5-6 vietas su Kauno rajono „Sirenų“ ekipa ir bando iškovoti geresnę poziciją prieš atkrintamas kovas.

„Per paskutines LMKL rungtynes galime laukti netikėtų rezultatų ir tikrai permainingos kovos dėl 3-6 vietos turnyro lentelėje, nes visos šios komandos yra panašaus pajėgumo“, - vardino A. Širšinaitytė. – Šį sezoną mums labiausiai koją kiša traumos ir žaidėjų kaita. Esame jauna komanda, bet tikėkimės, kad svarbiausiu metu mums pradės sektis. Dar turime neišnaudotų rezervų. Banalų posakį, kad kamuolys yra apvalus labai gerai patvirtino šis LMKL sezonas, tad kažko nurašinėti, manau, tikrai nereiktų.“

Jau antradienį „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkės keliauja į Kauną ir kausis su vietos „Aisčių-LSU-Paradis“ komanda, kuri turnyro lentelėje žengia trečioje vietoje. Mačą, kuris prasidės 18 valandą, tiesiogiai transliuos ir „SportoTV.lt“ interneto televizija.

„Laukia nelengvos rungtynės. Kaunietėms naujų jėgų suteikė trenerio Ričardo Maceinos sugrįžimas. Tačiau tikiuosi, jog po įnirtingos kovos mes įrodysime savo pranašumą“, - teigė „Kibirkšties-VIČI“ įžaidėja.

Po šio sezono A.Širšinaitytė neturės daug laiko ilsėtis, nes liepos mėnesį lauks Europos dvidešimtmečių merginų B diviziono kovos Juodkalnijoje.

„Šiuo metu dirbu su „Kibirkšties-VIČI“ treneriais Algirdu Paulausku ir Jurgita Štreimikyte-Virbickiene. Jie vieni geriausių specialistų šalyje, todėl blogai sektis su jais negali. Norėčiau per likusį šio sezono laiką dar patobulėti individualiai ir gerai pasiruošti vasarai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją