„Raketos“ su 24-erių metų Donatu Motiejūnu laimėjo 98:76 ir susilygino su 22-ejų metų Joną Valančiūną savo gretose turinčia Kanados ekipa pagal iškovotas pergales (po 37/18).

Apylygiai atrodė ir abiejų lietuvių dvikova: nors D-Mo pasižymėjo dvigubu dubliu – 12 taškų (5/10 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai, 2/2 baudos) ir 11 atkovotų kamuolių, jis aikštėje praleido kiek daugiau laiko (31 min.). Be to, penkis taškus ketvirtame kėlinyje įmetęs JV mačą baigė savo sąskaitoje turėdamas jų 11 (3/5 dvitaškiai, 5/5 baudos) ir sugriebęs 7 atšokusius kamuolius per 25 min.

Įdomu, kad grumdamiesi vienas prieš kitą D. Motiejūnas ir J. Valančiūnas sėkmingai užbaigė tik po vieną ataką, o labiau skriaudė kitus varžovus.

Po rungtynių ir dušo D-Mo su J. Valančiūnu susitiko jau ištuštėjusioje arenoje. Jos šeimininku besijaučiantis Donatas Jonui padovanojo vieną Teksaso valstijos simbolių – kaubojišką skrybėlę. Abu mūsiškiai, šiltai apsikabinę ir besišypsantys, nepamiršo papozuoti ir fotografams bei pasidalinti savo bendra nuotrauka socialiniuose tinkluose.

„NBA lygoje esame tik dviese (iš Lietuvos – aut. pastaba), taigi, žinoma, kad smagu susitikti. Lietuvai tai – ypatingos rungtynės. Gaila, bet žaidžiame skirtingose konferencijose ir dažnai tikrai nepasimatome. Bet vis tiek labai daug bendraujame. Jis labai sunkiai dirba, todėl džiaugiuosi, kad jo vaidmuo Toronte tampa vis svarbesnis ir svarbesnis“, – kalbėjo D-Mo, kurį su tautiečiu sieja ir tai, kad abiems tobulėti padėjo Hakeemas Olajuwonas.

JV taip pat yra sakęs, kad puikiai sutaria su Donatu.

„Sezono metu pakalbu su Zaza Pačulija, Pero Antičiumi, o Donato jau net neminiu. Su juo palaikome tikrai neblogus santykius“, – DELFI vaizdo konferencijoje teigė jis.

Primename, kad „Raptors“ ir „Rockets“ bei jiems atstovaujančių lietuvių po mėnesio laukia dar viena tarpusavio akistata – ji vyks kovo 30 dieną Toronte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)