Pokalbio pradžioje M. Varnas atskleidė, kad pakvietimo į stovyklą nesitikėjo ir džiaugėsi, kad išvykti buvo sudarytos geriausios sąlygos.

„Kvietimo nesitikėjau ir nelaukiau, kadangi net nežinojau, jog ši stovykla vėl rengiama. Dalyvavau antrą kartą, tačiau šįkart tai buvo tarsi kitas etapas – dalyvavo 40 krepšininkų iš 23 valstybių“, - apie pakvietimą kalbėjo žalgirietis. - Emocijos sulaukus pakvietimo užplūdo pačios geriausios, tai didžiulis įvertinimas ir pasiekimas. Džiaugiuosi, kad komanda nesudarė jokių kliūčių išvykti.“

Iš Kauno kilęs krepšininkas pasakojo, kad dirbo su krepšinio specialistais iš JAV ir Europos, kurie didelį dėmesį skyrė individualiam žaidėjų meistriškumui tobulinti.

„Treniruotės šiek tiek panašios į tas, su kuriomis susiduriu ir Lietuvoje. Atvykus visi žaidėjai buvo testuojami, pirmoje treniruotėje treneriai kalbėjo apie tai, kaip išvengti traumų, išlaikyti gerą sportinę formą viso sezono metu. Po to sekė intensyvios treniruotės, pagrindinių žaidimo komponentų tobulinimas individualiai ir tik pabaigoje dirbome komandiškai“, - atviravo stovyklos dalyvis.

Galingais dėjimais pasižymintis „Žalgirio“ dublerių komandos žaidėjas atskleidė, kad draugiškų rungtynių metu ne kartą tikrino lankų stiprumą ir sulaukė pagyrų iš aplinkinių.

„Dalyvavome keturių komandų draugiškose rungtynėse, sekėsi tikrai gerai. Žaidėme greitai, laisvai, o toks žaidimo stilius man ypač tinka. Treneriai gyrė už emocingą žaidimą, gražius dėjimus, kurių tikrai netrūko“, - Žalgiris.lt kalbėjo M. Varnas.

Kaunietis iš arti stebėjo ryškiausias NBA žvaigždes, tačiau rankos savo idealui nepaspaudė, o ir lauktuvių komandos draugams dėl intensyvaus tvarkaraščio neparvežė.

„Viskas buvo suplanuota, tad laisvo laiko praktiškai nebuvo. Keliavome į areną stebėti NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginių. Tai ir buvo visas mūsų laisvas laikas. Gaila, kad nepavyko paspausti rankos LeBronui Jamesui ir dėl laiko stokos pasirūpinti dovanomis komandos draugams“, - emocingai kalbėjo puolėjas.

Jau šį šeštadienį (vasario 21 d.) kartu su LKF taurės finalo etapu „Žalgirio“ arenoje įvyks Moksleivių krepšinio lygos (MKL) „Žvaigždžių diena“. Joje dėjimų konkurso nugalėtojo vardą susigrąžinti bandys ir M. Varnas.

„Kažkas mane užrašė“, - juokaudamas kalbėjo M. Varnas. - Kol kas nebuvo laiko apgalvoti, kuo nustebinsiu žiūrovus. Po treniruotės su komandos draugų pagalba pabandau atlikti sudėtingesnius dėjimus, žiūrėsime, kaip bus konkurso metu“, - paslaptingas išliko atletiškasis „Žalgirio-2“ krepšininkas.

Sausio mėnesį aštuonioliktą gimtadienį atšventęs M. Varnas, šį sezoną vilki „Žalgirio“ dublerių komandos marškinėlius Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), be to, atstovauja Kauno krepšinio mokyklai „Aisčiai“ ir visai neseniai su „Žalgirio“ bendraamžiais iškopė į Eurolygos jaunimo turnyro finalo etapą Madride.