„V. Šeškus su žaidėjais dirbs individualiai ir turės progą semtis patirties iš naujojo vyriausiojo trenerio“, – ketvirtadienį pranešė klubo viceprezidentas Darius Gudelis.

Kokias funkcijas reikės atlikti ir kaip mokytis iš kolegos, nuo kurio skiria kalbos barjeras – angliškai sunkiai kalbantis V. Šeškus kol kas nežino.

„Smulkiai neaptarėme mano pareigų, bet visi dirbsime vienoje komandoje. Ko vyriausiasis treneris paprašys, tuo padėsiu, gal po treniruočių papildomai dirbsiu su atskirais žaidėjais. Šiandien vakare galbūt plačiau apie tai pakalbėsime“, – penktadienį sakė į naują vaidmenį dar neįsijautęs 48-erių prieniškis.

Vos prieš dvi dienas jis pats komandavo „Lietuvos ryto“ krepšininkams per rungtynes su Ostendės „Telenet“ (Belgija) klubu mindžiukuodamas greta šoninės linijos, o sekmadienį mače su „Šiauliais“ jau turės sėdėti greta Arvydo Gronskio ir Sandžio Buškevico ant atsarginių suolo. Tokioje pozicijoje karštakošis specialistas per savo karjerą dar nebuvo atsidūręs.

„Gyvenime nesu buvęs antru treneriu, todėl kol kas labai keista. Eidamas į treniruotę galvojau, ką čia reikės daryti. Bet per paskutinius penkerius metus nuo to laiko, kai pradėjau dirbti LKL, man kaskart vis kažkokie iššūkiai pasitaiko. Nežinau, gal sulaukęs 50-ies pailsėsiu“, – ūpo neprarado V. Šeškus.

Apie klubo vadovybės sprendimą pakeisti strategą dabar jis kalba gerokai diplomatiškiau nei prieš dieną, kai dar nenumanė, kur dirbs toliau.

V. Šeškaus sutartis su „Lietuvos rytu“ turėjo galioti iki sezono pabaigos, todėl ją nutraukus klubui būtų tekę krapštyti pinigus kompensacijai. Finansinis motyvas taip pat galėjo turėti įtakos įvykių posūkiui, kuris nusviedė V. Šeškų į naują postą.

„Visi žino, kad „Lietuvos ryte“ reikia siekti pačių aukščiausių rezultatų, o prieš tai išvykoje sužaidėme labai blogas rungtynes. Jaučiau, kad kėdė braška, bet yra kaip yra. Kitą dieną manęs paklausė, ar norėčiau toliau padėti, aš pasakiau, kad tikrai taip“, – prisiminė treneris.

Nors ir liko be generolo antpečių, V. Šeškus šioje istorijoje įžvelgia vieną teigiamą aspektą.

„Labai gerai, kad privalėsiu dažniau kalbėti angliškai. Anksčiau A. Gronskis vertėjaudavo, su žaidėjais kalbėdavome tik sportiniais terminais, o dabar gavau dar vieną stimulą patobulinti anglų kalbos žinias“, – šyptelėjo buvęs „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)