A. Šležas dirbs su 1997 metų gimimo vaikinų ir 2003 metų gimimo berniukų grupėmis. Tiesa, dabar jis atlieka asistento pareigas ir mėgina įsilieti į naujas pareigas.

„Dabar padedu vyriausiems treneriams. Dalyvauju treniruočių procese, domiuosi ir bandau gilintis į sistemą. Tai bus pirmas kartas, kai dirbsiu su vaikais. Čia viskas kitaip negu su vyrais. Reikia pažinti auklėtinius ir bus galima pradėti dirbti“, – pasakoja A. Šležas.

Buvęs krepšininkas jau spėjo dalyvauti pirmosiose treniruotėse ir varžybose, kuriose pasiektos pergalės.

„Šiuo metu vyksta įprastinės treniruotės – kažko ypatingo jau nereikia daryti, nes sezonas artėja prie pabaigos. Reikia tik viską prisiminti ir žaisti. Šiame etape viskas gerai – dirbame dėl pergalių ir einame teisingu keliu“, – kalba naujasis VKM treneris.

Nors pats A. Šležas garsėjo taiklia ranka ir varžovus žudė tolimais metimais, tačiau trenerio darbe jis visų pirma akcentuoja gynybą. Bandydamas prisiminti krepšinio specialistus, kurie jam daro didžiausią įspūdį, A. Šležas išskyrė kroatą Neveną Spahiją.

„Ryškaus favorito neturiu. Patiko dirbti su visais lietuvių treneriais – ir Antanu Sireika ir Jonu Kazlausku. Iš užsieniečių labiausiai patiko N. Spahija, kuris tikrai žino kaip rengti treniruotes, kada rėkti, kada nuraminti“, – prisimena jis.

A. Šležo sprendimu prisijungti prie VKM trenerių kolektyvo džiaugiasi ir mokyklos direktorius Šarūnas Sakalauskas.

„Mes visada ieškome ambicingų, gabių ir patyrusių trenerių, kurie papildytų VKM kolektyvą. Būtent Andrius atitiko mokyklos norus ir džiaugiamės, kad geras žaidėjas, kuris jau ragavo trenerio duonos, pasirinko VKM norėdamas eiti trenerio keliu. Manau, kad jo, kaip žaidėjo žinios, tvirtas charakteris, pareigingumas, atsakomybė ir noras tobulėti sustiprins mūsų mokyklą“, – viliasi Š. Sakalauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)