Nugalėtojas neteisiamas – ši sena patarlė pasirodė negaliojanti V. Šeškaus atveju.

Virš trenerio galvos užsimojusių Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovų nesulaikė nei triuškinanti pergalė prieš Ostendės „Telindus“ (Belgija), nei iškovotas kelialapis į Europos taurės varžybų aštuntfinalį, nei šio sezono komandos pelnytų taškų rekordas.

„Vyrai – šaunuoliai, didžiuojuosi jais ir mūsų treneriu. Matosi, kad jis daro žingsnius į priekį. Gerai sužaidėme gynyboje, pavyko ir puolimas. Manau, ir toliau tobulinsime gynybą, ir viskas bus gerai“, – pergalę 111:83 DELFI komentavo K. Lavrinovičius.

„Kiek toli galime eiti? Labai slidus dalykas. Nuo šiol kiekvienas etapas susidės vos iš dviejų rungtynių, o kiekvienas priešininkas bus vis pajėgesnis. Reikia žaisti, o motyvacijos tikrai bus. Be to, dar turime rezervų“, – patenkintas į priekį žvelgė V. Šeškus.

Bet į sostinę iš „Prienų“ šią vasarą atvykusiam treneriui pratęsti savo permainingo nuotykio tarptautinėje arenoje nebepavyks.

Naujiena apie V. Šeškaus atleidimą nebuvo sensacinga – tamsūs debesys ties juo pradėjo kauptis dar lapkritį, o po Naujųjų metų prapliupo kritikos liūtimi. Kur kas labiau netikėtas sprendimui pasirinktas laikas.

Komentuodamas situaciją „Lietuvos ryto“ klubo valdybos narys Darius Gudelis tvirtino, kad žaidėjai žinojo apie būsimas permainas dar prieš trečiadienio rungtynes. Tačiau panašu, kad iš anksto apsisprendę buvo nebent pats D. Gudelis ar klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas.

DELFI žiniomis, krepšininkai apie pokyčius trenerių štabe išgirdo tik po dvikovos keliaudami iš „Lietuvos ryto“ arenos.

Kaip komanda reagavo į žinią, trenkusią dar neišsisklaidžius įspūdingos pergalės konfeti?

DELFI kalbinti žaidėjai buvo suglumę ir užjautė praėjusį sekmadienį 48-ą gimtadienį atšventusį strategą dėl jam kliuvusio šalto dušo, vos per keliolika minučių užgesinusio visą euforiją.

„Oj, geriau pasikalbėkime rytoj... Dabar taip jaučiuosi, kad dar ką ne taip pasakysiu“, – trečiadienio vakarą susisiekus telefonu, giliai atsidusęs atsiprašė pats V. Šeškus.

Atsisveikinus su buvusiu Prienų miestelio herojumi „Lietuvos rytas“ jau trečią sezoną iš eilės užbaigs vadovaujamas kito specialisto nei pradėjo. Nors V. Šeškui buvo žadama suteikti galimybę dirbti iki vasaros nežiūrint į tai, kokie bus rezultatai.

„V. Šeškus man primena Rimą Kurtinaitį, kai šis 2008-aisiais atėjo į „Lietuvos rytą“ ir atvedė komandą į didžiausias pergales“, – praėjusį birželį teigė G. Vainauskas.

„Lietuvos ryto“ prezidento palyginimas išties buvo taiklus bent jau vienu aspektu: jei V. Šeškui durys parodytos po vienos gražiausių pergalių šiame sezone, su R. Kurtinaičiu 2010 metais išsiskirta po sezono, vainikuoto triumfu Lietuvos krepšinio lygoje ir Lietuvos krepšinio federacijos taurės turnyre.

Klubo vadovybė tuomet tikėjosi, kad naujas treneris sutelks komandą sėkmingesniam pasirodymui Eurolygoje, bet lietuvį pakeitęs kroatas Draženas Anzulovičius buvo atleistas po pirmų oficialių sezono rungtynių.

Kita vertus, V. Šeškui būtų sunku lygiuotis į R. Kurtinaitį dėl savo darbo sėkmės. Prieniškį ekspertai ne kartą linčiavo dėl silpnos komandos gynybos, primityvaus ir nuo snaiperių pernelyg priklausomo puolimo, nesugebėjimo išnaudoti atsarginių suolo, nesusikalbėjimo su legionieriais.

Nurodymus dalinant V. Šeškui „Lietuvos rytas“ oficialiose rungtynėse iškovojo 30 pergalių ir patyrė 9 nesėkmes.

Trečiadienį atleistas specialistas buvo jau 20-asis treneris per 18-tus metus skaičiuojančią Vilniaus klubo istoriją. Vien per paskutinius 10 sezonų ekipa strategą keitė 15 kartų.

Žiniasklaidoje teigiama, kad dabar prie „Lietuvos ryto“ komandos vairo turėtų stoti 43-ejų metų argentinietis Marcelo Nicola.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)