Prie akcijos prisijungė ekipos treneris Aloyzas Rudys, komandos direktorius Giedrius Petrulevičius bei komandos krepšininkai Giedrius Staniulis, Darius Tarvydas, Sidney Sanders, Darius Pakamanis ir Simonas Serapinas. Taip pat į gimnaziją atvyko miesto savivaldybės atstovai.

Pilnoje moksleivių aktų salėje gimnazistai turėjo progą pakalbinti krepšininkus, o mokytojai pasidalinti smagiomis istorijomis iš D. Pakamanio mokyklos laikų, nes pastarasis mokėsi šioje gimnazijoje. Moksleiviai galėjo įvertinti savo žinias ir laimėti prizus BEKO-LKL viktorinoje bei dalyvauti LKL istorijos, matematikos bei lietuvių kalbos pamokose.

„Smagi šventė bei gera pramoga vaikams. Labai smagu, kad jie domisi ir palaiko salėje, nors komanda ir neturi pergalių, žmonės ateina bei nuoširdžiai mus palaiko“, – sakė „Mažeikių“ puolėjas Simonas Serapinas.

Komandos treneris Aloyzas Rudys džiaugiasi, kad Lietuvos krepšinio lyga organizuoja tokius renginius.

„Manau, tai yra didelė šventė jaunimui. Labai malonu, kad mūsų sirgaliai nežiūrint į komandos nesėkmes, vis tiek ją myli ir lankosi rungtynėse. Smagu, kad ir krepšininkai buvo aktyvūs ir su malonumu dalyvavo šiame renginyje ir varžėsi su moksleiviais krepšinio aikštelėje“, – teigė A. Rudys.

Krepšinio komandos „Mažeikiai“ direktorius Giedrius Petrulevičius dėkojo lygai už šios akcijos organizavimą ir suteiktą galimybę iš arčiau pabendrauti su krepšininkais.

„Krepšininkai liko labai patenkinti šiuo renginiu. Matėsi, kad jiems buvo įdomu dalyvauti ir bendrauti su moksleiviais, dalintis įspūdžiais bei savo sugebėjimais krepšinio aikštelėje“, – atviravo komandos vadovas.

Gimnazijos direktorė Asta Žukauskienė, kuri yra viena iš ištikimiausių komandos sirgalių, nuoširdžiai dėkojo ir džiaugėsi, kad ši akcija tapo švente ne tik mokyklai, bet ir visam miestui.

„Labai patiko šventės struktūrą, integruotos matematikos, lietuvių kalbos ir istorijos pamokos, kurios orientuotos į asmenybių pažinimą, lyderystę. Mačiau kaip spindi vaikų akys, kokie jie buvo aktyvūs ir visu dalyvavo. Tikiuosi panašūs renginiai dar aplankys mūsų miestą“, – sakė gimnazijos direktorė A. Žukauskienė.

Socialinis projektas „BEKO-LKL krepšinio diena mokykloje“ likusio sezono metu keliaus po Lietuvą ir lankysis lygoje žaidžiančių miestų mokyklose. Jose lankysis lygos atstovai, komandų krepšininkai, kurie dalinsis gerąja patirtimi, bendraus ir žais su moksleiviais.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!