LMKL rinktinės strategas buvo Rimvydas Samulėnas, o „Lietuvos“ komandai vadovavo legendinis krepšininkas Arvydas Sabonis.

Rungtynių kamuolį į orą simboliškai išmetė olimpinė čempionė ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, taip komandoms įkvėpdama olimpinės sėkmės.

Rungtynes metimu iš po krepšio atidarė Vaidas Baumila, išvesdamas „Lietuvos“ garsių vyrų komandą. Tačiau LMKL moterų rinktinė spurtavo ir pabėgo į priekį po Rasos Žemantauskaitės-Matlašaitienės tritaškio – 7:4. Po abiejų komandos krepšiais karaliavo aukščiausia lygos žaidėja Kristina Alminaitė, kuri ne tik blokavo vyriškių metimus, bet ir aršiai kovojo dėl kamuolių. „Lietuvos“ komandoje pirmuoju smuiku griežė Alvydas Duonėla, kuris gražiais prasiveržimais atakavo krepšį ir mažino vyrų atsilikimą – 10:13. Pirmojo kėlinio pabaigoje tinklelį skrodė Sauliaus Štombergo mestas tolimas metimas, po kurio garsiausių Lietuvos vyrų komanda išsiveržė į priekį – 16:15.

Antrajame kėlinyje pražangą užsidirbo Laura Svarytė, kuri neleistinai sustabdė po krepšiu prasiveržusį V. Baumilą. Daugiausiai ovacijų Alytaus arenoje sulaukė olimpinis čempionas Virgilijus Alekna, kuris įspūdingai įkrovė kamuolį į krepšį ir dar labiau padidino „Lietuvos“ komandos pranašumą – 25:18. Atrodo, kad šalies vyrai nebuvo linkę nusileisti ir po antrojo kėlinio vis dar pirmavo – 31:26.

Trečiajame kėlinyje „Lietuvos“ vyrų komandoje ant parketo pasirodė U15 kartos krepšininkai ir krepšininkės. K. Alminaitė ir toliau karaliavo po krepšiais bei leido LMKL rinktinei išsiveržti į priekį – 34:33. Intriga išliko paskutiniam ketvirčiui, kuomet ant parketo ir vėl turėjo sugrįžti garsiausi šalies vyrai bei pasivyti jau į priekį pabėgusias LMKL žaidėjas – 38:33.

Lemiamą ketvirtį taikliu tolimu metimu pradėjo Monika Grigalauskytė, o „Lietuvos“ komandos narys Rolandas Skaisgirys išleido kamuolį į užribį. Savo „auklėtinių“ žaidimu nepatenkintas Arvydas Sabonis paprašė minutės pertraukėles, nes LMKL krepšininkių komanda jau buvo pabėgusi į priekį 10 taškų skirtumu – 45:35. Kad rungtynėse būtų dar daugiau intrigos, buvo prigesintos arenos šviesos. Kaip juokavo renginio vedėjas Mindaugas Stasiulis, prie tamsos turėjo būti ir daugiau drąsos bei romantikos. Mažinti „Lietuvos“ komandos atsilikimą ėmėsi Saulius Štombergas, kuris atliko dėjimą į krepšį ir sulaukė daug žiūrovų plojimų – 45:52. Likus žaisti 30 sekundžių, A. Sabonis į aikštę išleido ne tik garsius šalies vyrus, bet ir visus atsarginius žaidėjus bei jaunuosius Alytaus krepšinio talentus, tačiau tai nepadėjo atimti pergalės iš LMKL krepšininkių. Rezultatu 57:50 geriausios LMKL žaidėjos atsirevanšavo žinomiems vyrams už praėjusių metų pralaimėjimą ir šventė pergalę.

Naudingiausiu vyrų komandos žaidėju buvo išrinktas alytiškis Tomas Pačėsas, o LMKL rinktinės gretose daugiausiai taškų pelnė bei naudingiausios žaidėjos titulą iš premjero Algirdo Butkevičiaus rankų atsiėmė Klaipėdos „Fortūnos“ žaidėja M.Grigalauskytė.

LMKL rinktinė: M. Grigalauskytė 13, K. Alminaitė 12, S. Baliutavičiūtė ir A. Bobinaitė po 6, S. Okockytė ir R. Žemantauskaitė-Matlašaitienė po 5, K. Balčiūnaitė, E. Šniokaitė po 3, L. Svarytė ir G. Šniokaitė po 2.

„Lietuva“: S. Štombergas 14, R. Skaisgirys 10, A. Duonėla 6, T. Pačėsas ir V. Baumila po 5, D. Gudelis, V. Alekna po 4.

Snaiperė – E. Briedytė

Šventę pradėjo tritaškių konkursas. Jame šeštą kartą per savo karjerą triumfavo Marijampolės „Sūduvos“ žaidėja Ela Briedytė.

Pirmajame etape geriausiai sekėsi „Utenos“ gynėjai Ritai Žilinskaitei, kuri pelnė 21 tašką. Į pusfinalį taip pat pateko E.Briedytė (18 tšk.) ir po 14 taškų įmetusios Evelina Mauraitė („Jaunieji talentai“) bei Rita Milieškienė („Sūduva“).

13 taškų pelniusi Marina Solopova („Fortūna“) ir po 12 taškų surinkusios Vita Horobets („Kibirkštis-VIČI“), Gintarė Jasiunskaitė („Hoptrans-Sirenos“), Indrė Mikelėnaitė („Šiauliai-Universitetas“) ir Greta Tamašauskaitė („Aistės-LSU-Paradis“) liko už pusfinalio borto.

Pusfinalyje visos dalyvės pademonstravo gerą pataikymą, bet už borto liko R. Milieškienė (17 tšk.) bei R. Žilinskaitė (18 tšk.). E. Briedytė buvo per žingsnį nuo savo pačios rekordo, pasiekto dar 2005 metais – 23 taškai, o 19-metė E. Mauraitė surinko 19 taškų.

Finalo seriją pradėjusiai E. Mauraitei koją pakišo ir jaudulys bei ji surinko mažiau taškų nei pirmajame etape ar pusfinalyje – 13. E. Briedytė finalo serijoje iš toli šaudė tiksliau ir pelnė 19 taškų, kurie jai užtikrino titulą ir piniginį prizą.

Ketveriukės rungtyje – „Jaunųjų talentų“ triumfas

Pirmą kartą sudarytos ketveriukių rungties čempionais tapo Vilniaus „Jaunųjų talentų“ komandos atstovai.

Po pirmojo etapo kovas baigė Šiaulių „Šiaulių-Universiteto“ (13 tšk.), Marijampolės „Sūduvos“ (16 tšk.), Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ (16 tšk.), Kauno „Aisčių-LSU-Paradis“ (17 tšk.), Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ (18 tšk.), „Utenos“ (19 tšk.) ir Klaipėdos „Fortūnos“ (22 tšk.) klubai bei ypatingas kviestinių svečių ketvertas su Rolandu Jaručiu, Hollie Mershon, talentingąja krepšininke ir Kinijos žaidėju. Jie surinko 22 taškus.

Į finalą pateko Valdo Gecevičiaus bei Lauros Juškaitės vedamas „Jaunųjų talentų“ ketvertas (24 tšk.) bei iš kviestinių svečių (Donato Slaninos, Indrės Mikėlėnaitės, talentingos jaunosios žaidėjos ir Kinijos krepšininko) sudarytas ketvertas, pelnęs 23 taškus.

Finale D. Slaninos ketveriukė surinko 18 taškų, o pergalę „Jauniesiems talentams“ išplėšė Alytaus „Dzūkijos“ dublerių komandos krepšininko tritaškis – 21 taškas.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)