Rungtynėse su Alytaus „Dzūkija“ greitoje atakoje 21-erių metų 208 cm ūgio žalgirietis priešais krepšį išvydo tik vieną kliūtį – puolėją Artūrą Jomantą, bet ji jam nesukliudė pasiekti tikslo.

Aukštai pašokęs plačių pečių „centras“ korpusu susidaužė su A. Jomantu, bet ilgomis rankomis sugrūdo kamuolį į krepšį su priešininko pražanga.

A. Gudaitis, sėdėdamas ant parketo, dar spėjo piktai nužvelgti net atšokusį „Dzūkijos“ puolėją, o „Žalgirio“ sirgaliai pašoko iš savo vietų.

„Tai tikrai buvo vienas geresnių mano dėjimų“, – bendraudamas su lkl.lt prisipažino ir pats „Žalgirio“ aukštaūgis.

Apie dėjimą trumpai papasakojęs A. Gudaitis efektingais epizodais gali džiuginti ir per BEKO-LKL „Žvaigždžių dieną“ kovo 29-ą „Siemens“ arenoje. Sirgaliai gali išrinkti vidurio puolėją į jungtinę „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ komandą, kuriai iššūkį mes BEKO-LKL rinktinė.

A. Gudaitis ne tik geba įspūdingai sugrūsti kamuolį į krepšį, bet yra ir vienas naudingiausių „Žalgirio“ žaidėjų.

Per vidutiniškai 18,5 minutės jaunasis žalgirietis pelno 9,3 taško, sugriebia 5,8 atšokusio kamuolio ir blokuoja 1,4 metimo, rinkdamas vidutiniškai 13,3 naudingumo balo. Už jį naudingiau žaidžia tik „Žalgirio“ lyderis Jamesas Andersonas (14,4 naud. bal.).

– Artūrai, prisipažink: kiek kartų žiūrėjote dėjimo vaizdo įrašą?, – paklausėme A. Gudaičio.

– Gal kartelį ir žiūrėjau, bet tikrai nesureikšminu šio dėjimo.

– Ar aptarinėjai dėjimą su komandos draugais?

– Labai minimaliai. Kažkaip praleidome pro akis. Iškart po rungtynių gal ir buvo keletas komandos draugų replikų, bet kažko ypatingo – tikrai ne.

– Ar tai buvo geriausias tavo dėjimas?

– Per rungtynes – galbūt vienas geresnių. Bet per treniruotes esu įkrovęs ir įspūdingiau. Nelabai prisimenu, iš tikrųjų.

– Nemažai kas jį tituluoja geriausiu metų dėjimu.

– Man pačiam nepasirodė, kad jis būtų toks įspūdingus. Nelabai sutikčiau su tokiomis mintimis.

– Artėja BEKO-LKL „Žvaigždžių diena“. Ji neatsiejama be dėjimų konkurso. Gal norėtum išbandyti savo jėgas?

– Nemanau, kad esu tam pasiruošęs. Galiu įdėti per rungtynes. Turiu tą jėgos elementą, galiu aukštai pašokti, bet nesu plastiškas. Todėl manau, kad neturiu dėjimų konkursui reikiamų savybių.

– „Žvaigždžių diena“ vyks pagal naują formatą – „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ žaidėjai rungtyniaus prieš BEKO-LKL rinktinę. Ką manai apie tokius pokyčius?

– Tai – kažkas naujo. Tikrai neblogas pasirinkimas. Anksčiau sirgaliai dažniausiai išrinkdavo komandas iš „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ krepšininkų. Manau, kad tokia naujovė tikrai nepamaišys. O ar pasiteisins – pamatysime po renginio.

– Pats puoselėji viltis išbandyti jėgas tokioje neeilinėje „Žvaigždžių dienoje“?

– Jei atvirai, kai paklausėte, pirmą kartą apie tai susimąsčiau. Dabar mano mintys – tik apie artėjančias rungtynes Eurolygoje Belgrade. Nors, aišku, būtų malonu sudalyvauti „Žvaigždžių dienoje“.

– Jei būsite išrinktas į jungtinę „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ komandą ir greitoje atakoje po krepšiu laisvus matysite Gediminą Oreliką ir Paulių Jankūną, kam perduosite kamuolį?

– (Juokiasi.) Nežinau. Turbūt – savam (Šypsosi.).