„Labai džiaugiamės, kad į šias stovyklas aktyviai įsitraukė Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas ir Saulius Štombergas, kurie dalyvaus ir pratybose Druskininkuose. Jau neatsiejama stovyklų dalis yra „Talentų U15 kartos“ ambasadorius Ramūnas Šiškauskas. Taip pat padėti mielai sutiko žinomas krepšinio specialistas, Vilniaus krepšinio mokyklos direktorius Šarūnas Sakalauskas. Jų pamokos jauniesiems talentams yra neįkainojamos“, – sako LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Š. Sakalauskas penktadienį drauge su R. Šiškausku, treneriais Aurimu Jasilioniu ir Egidijumi Ženevičiumi mokys vaikinus ir merginas aktyvios gynybos, o Lietuvos vyrų rinktinės kinezioterapeutas Petras Mikučionis primins pratimus, skirtus kūno parengimui prieš ir po treniruotės.

Penktadienį vakare Lietuvos vyrų rinktinės gydytojas Vytenis Trumpickas apžvelgs jaunųjų krepšininkų ir krepšininkių medicininių tyrimų rezultatus ir pateiks rekomendacijas.

J. Kazlauskas šeštadienį ves rytines treniruotes vaikinams ir merginoms drauge su Lietuvos vyrų rinktinės fizinio rengimo treneriu Sigitu Kavaliausku. Po pietų jaunieji talentai išvyks į Alytų dalyvauti LMKL žvaigždžių dienoje.

Sekmadienį vienas žinomiausių Lietuvos krepšinio snaiperių S. Štombergas mokys jaunuosius krepšininkus ir krepšininkes metimo technikos. Treniruotėje dalyvaus ir R. Šiškauskas.

Po treniruočių vyks jų aptarimai. Visos treniruotės, kurios vyks Druskininkų sporto centre, yra atviros dalyvių tėvams, sporto mokyklų treneriams.

„Talentų U15 karta“ projekto tikslas – tobulinti individualius jaunųjų krepšininkų bei krepšininkių sugebėjimus ir krepšinio įgūdžius.

„Talentų U15 karta“ – ilgalaikis projektas. Kasmet bus organizuojama nauja jaunučių (iki 15 metų) krepšininkų atranka. Visi projekto dalyviai gauna treniruočių aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri vaikus ištisus metus.