Nors klubų vadovai net ir viešojoje erdvėje neslepia antipatijos vieni kitiems, artimiausiu metu ši situacija gali pasikeisti – „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ savininkai ir abiejų miestų merai sėdo prie derybų stalo su galimais šio projekto investuotojais.

Paprašytas pakomentuoti situaciją „Žalgirio“ komandos generalinis direktorius Paulius Motiejūnas atsitvėrė tylos siena: „Dabar mums ne tai galvoje. Laukia sunkios Eurolygos rungtynės su „Barcelona“, taip pat pamažu koncentruojamės Lietuvos krepšinio federacijos taurės turnyro kovoms, todėl šiuo klausimu neturiu ką pasakyti.“

Šiuo metu atostogaujantis LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas taip pat buvo lakoniškas.

„Tai tik mano asmeninė nuomonė, bet bijau, kad toks komandų susijungimas galėtų pakenkti lygos ateičiai. Plačiau komentuoti nenorėčiau. Šiuo metu esu išvykęs ir su šia situacija plačiau nesu susipažinęs, todėl iš lygos direktoriaus pareigų to vertinti nenorėčiau“, – sakė R. Brazauskas.

Nėra linkę daugžodžiauti ir abiejų miestų merai. Tiesa, anot Vilniaus mero Artūro Zuoko, galima įžvelgti ir pozityvią tokios susijungimo pusę.

„Visada buvau už Kauno ir Vilnius bendradarbiavimą, už dvimiesčio idėją. Vilnius ir Kaunas konkuravo tik krepšinio aikštelėse, bet tik tam, kad laimėtų Lietuvos rinktinė. Sujungus dvi legendines sostinės ir laikinosios sostinės komandas laimėtų Lietuva, todėl sveikinčiau tokį įvykį“, – pozityviai potencialų „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ susijungimą vertino A. Zuokas.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas teigė, kad tokiam žingsniui būtinos kelios sąlygos.

„Nežinau, ar kauniečiai tai suprastų. Aišku, jeigu tai yra rimti planai, galėtume svarstyti ne sujungimą, o sostinės komandos prijungimą prie legendinio, 70 metų istoriją skaičiuojančio „Žalgirio“ klubo. Taip pat būtina sąlyga – visos namų rungtynės turėtų būti žaidžiamos geriausioje visoje Europoje „Žalgirio“ arenoje. Juolab, kad krepšinis vilniečius ne itin domina, o per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes Vilniuje daugiau nei pusė arenos palaiko stipriausią Lietuvos komandą“, – samprotavo A. Kupčinskas.

LKL komentaras

Kaip DELFI teigė laikinai LKL generalinio direktoriaus pareigas einantis Žygimantas Surintas, teoriniai pasvarstymai apie galimą „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ susijungimą gali tapti realybe. Tiesa, tai bus tik simbolinis susijungimas ir vienai dienai.

„Daugiau informacijos sužinosite „Žvaigždžių dienos“ konferencijoje, kuri vyks pirmadienį“, - DELFI sakė jis.

Taigi naujausia informacija apie galimą „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ suvienijimą paaiškės per LKL spaudos konferenciją. Sekite naujienas!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (407)