T. Parkerio pergalė lėmė tai, kad jis – pirmasis europietis istorijoje, NBA čempionu tapęs net keturis kartus.

„Aš – tikrai labai laimingas. Šis apdovanojimas vainikuoja puikų sezoną su „Spurs“, kurį užbaigėme NBA aukso žiedais. Po 2013 m. nesėkmės prieš Majamio „Heat“ mes įspūdingai atsitiesėme ir žaidėme beveik tobulą krepšinį.

Geriausiu FIBA Europos metų žaidėju tapau antrus metus iš eilės. Man yra labai didelė garbė pagal šį pasiekimą susilyginti su tokiomis žvaigždėmis kaip Dirkas Nowitzki, Pau Gasolis ir Andrejus Kirilenka“, – teigė prancūzas.

Kitas praėjusių metų NBA čempionas ir 2014-ųjų pasaulio čempionato bronzą iškovojusios Prancūzijos rinktinės vedlys Borisas Diaw (14,7 proc.)  FIBA metų rinkimuose finišavo trečias.

Į dešimtuką pateko ir 22-ejų metų Lietuvos nacionalinės komandos bei Toronto „Raptors“ „centras“ Jonas Valančiūnas. Su 3 procentais balsų jis užėmė devintą vietą.

Gerbėjų sprendimu, lietuvis būtų užėmęs šeštą vietą (8863), bet jį žemyn nubloškė ekspertų balsavimas (52).

Keista, tačiau pirmame dešimtuke vietos neatsirado vienam Memfio „Grizzlies“ lyderių ispanui Marcui Gasoliui. Tuo metu jo vyresnysis brolis Pau (6,7 proc.) tenkinosi šešta pozicija.

Į TOP-10 kiek nelauktai neprasibrovė ir Portlando „Trail Blazers“ puolėjas prancūzas Nicolas Batumas bei Pirėjo „Olympiakos“ žvaigždė graikas Vassilis Spanoulis.

Primename, kad geriausio jaunojo metų krepšininko laurai atiteko kroatui Dario Šaričiui, o geriausios metų moters krepšininkės – ispanei Albai Torrens.

Geriausio 2014 m. Europos krepšininko rinkimų TOP-10:

1. Tony Parkeris 19,1 proc.
2. Milošas Teodosičius 18
3. Borisas Diaw 14,7
4. Goranas Dragičius 8,8
5. Bogdanas Bogdanovičius 7,4
6. Pau Gasolis 6,7
7. Dirkas Nowitzki 6,1
8. Sergio Rodriguezas 3,5
9. Jonas Valančiūnas 3
10. Alessandro Gentile 1