„Kadangi tai jaunuolių čempionatas, norisi, kad ir idėjos logotipui ateitų iš jaunų žmonių, studentų, absolventų. Taip pat norisi, kad jame tinkamai būtų atspindėtas Kaunas, kuriame ir vyks U16 čempionatas“, – sako LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Geriausius darbus pateikę konkurso dalyviai bus apdovanoti vertingais prizais bei oficialia Lietuvos krepšinio rinktinės atributika, bilietais į krepšinio rungtynes. Finalininkų darbai bus eksponuojami DNB LKF taurės finalo aštuoneto metu Kauno „Žalgirio“ arenoje vasario 20-22 dienomis. Savo nuomonę bus galima pareikšti ir pagrindiniame naujienų portale Lietuvoje DELFI.

Pasiūlymus pateikti gali bet kuris fizinis ar juridinis asmuo arba šių asmenų grupė. Pasiūlymų skaičius vienam autoriui ar grupei yra neribojamas.

Vertinimo kriterijai

idėjos kūrybiškumas bei originalumas;

idėjos išbaigtumas bei vientisumas;

su čempionatu susijusios tematikos perteikimas.

Vertinimo komisija

Vertinimo komisiją sudaro organizatoriai. Vertinant darbus bus atsižvelgta ir į portalo www.delfi.lt skaitytojų bei DNB LKF Didžiosios taurės renginių žiūrovų balsavimo rezultatus.

Konkurso nugalėtojas ir II-os bei III-os vietos laimėtojai bus informuoti asmeniškai. Konkurso laureatas bus pristatytas LKF organizuotos spaudos konferencijos metu vasario 23 d.

Informacija konkurso dalyviams

Logotipe turėtų atsispindėti ir būti vaizdinės sąsajos su šiais žodžiais „Lietuva“, „Kaunas“, „Krepšinis (kamuolys)“ ir „Jaunimas“.

Logotipą turi būti įmanoma ekonomiškai priimtinomis sąlygomis reprodukuoti įvairiais dydžiais ant įvairių paviršių, elektroninėje erdvėje.

Logotipas bus naudojamas FIBA jaunimo turnyrų makete (žr. pavyzdį):
Skelbiamas Europos 16-mečių krepšinio čempionato logotipo konkursas

Medžiagos pateikimas

Elektroninis formatais: .png, .jpg, .bmp.

Dydis: 340×460 px.

Kompiuteryje turėti išsisaugojus .psd, .pdf, .tiff formatais (CMYK, 600 dpi, 1700×2300 px).

Savo kūrinius pateikti:

paštu projektai@adres.lt. Laiške privaloma nurodyti vardą, pavardę, gyvenamosios vietos adresą, telefono numerį, el. pašto adresą, mokymosi įstaigą.

Bus vertinami kūriniai, atsiųsti tik iki 2015 m. vasario 15 dienos (imtinai).

Autoriaus teisės ir atsakomybė

Laimėjęs konkurso dalyvis su konkurso organizatoriumi pasirašo sutartį dėl logotipo idėjos autoriaus turtinių teisių perdavimo. Visos laimėjusio logotipo idėjos autoriaus turtinės teisės tampa konkurso organizatoriaus nuosavybe.

Laimėjęs konkurso dalyvis neatšaukiamai ir visam laikui suteikia teisę konkurso organizatoriui visą pateiktą logotipo idėją ar bet kurią jo dalį naudoti bet kokiu būdu ir be jokių apribojimų laike ir vietoje, jį reprodukuoti, gaminti išvestinius produktus, keisti, platinti, perduoti, skelbti, licencijuoti bet kokiomis priemonėmis.

Jei laimėjusios logotipo idėjos autorius yra nepilnametis asmuo, sutikimą dėl autoriaus turtinių teisių, susijusių su konkursui pateikta logotipo idėja, perdavimo konkurso organizatoriui pasirašo nepilnamečio asmens tėvai/globėjai.

Logotipo idėjos, šmeižiančios ir pažeidžiančios trečiųjų asmenų autorių teises, taip pat visuomenės tvarką, kitus įstatymus ir taisykles, nebus vertinamos. Jei šie faktai išaiškėja po laimėtojo paskelbimo, laimėtojas bus paprašytas grąžinti prizą, o išrinkta logotipo idėja bus atšaukta ir pakeista.

Konkurso organizatorius neprisiims atsakomybės už portretų ar objektų autorių teisių pažeidimus, o visi su pažeidimais susiję klausimai ir sprendimai bus laikomi logotipo idėjos autoriaus atsakomybe.

Konkurso organizatorius neprisiims atsakomybės už šiuos atvejus: logotipo idėjos eskizas ir anketa nepasiekė konkurso organizatoriaus dėl paprastojo ar elektroninio pašto klaidos ar techninių nesklandumų; elektroninė informacija negali būti iššifruota/atidaryta dėl el. dokumento klaidos.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!