Savo kelyje SKM keturiolikmečiai susitiko su penkiomis ekipomis: BS „Bolderaja“ (Latvija), „Tampereen Pyrinto“ (Suomija), BA „Tallinn Kalev“ (Estija), „Kauhajoen Karhu“ (Suomija), BC „Tsmoki-Minsk“ (Baltarusija).

„Pati kelionė nebuvo lengva, važiavimo sąlygos buvo prastos, bet galiausiai pavyko nuvykti. Apgyvendinimo ir maitinimo sąlygos ir pats turo organizavimas buvo puikus, o prie viso to prisidėjo ir puikūs rezultatai“, - kalbėjo P. Budėnas. Anot jo, pirmos trys rungtynės klostėsi sunkiau, o likusiose dvejose, nors ir buvo žaista su stipresnėmis komandos, SKM krepšininkai kovojo šauniai. – Iškovojome pergales, kurias pasiekėme tikrai nelengvai. Nebuvo taip, kad nesusidūrėme su sunkumais. Pirmą dieną susirgo trys starto penketo žaidėjai.“

Nepaisant šios nesėkmės, Lenkijoje vykusiame ture pavyko pasiekti puikių rezultatų. Turo organizatoriai po kiekvienų rungtynių apdovanojo geriausius žaidėjus. Naudingiausiais Lietuvių komandos žaidėjais buvo išrinkti Aivaras Kuzmickas, Augustinas Vainauskas, Žygintas Dabulis, Marekas Blaževičius ir Darius Steikūnas. Šie vaikinai padarė didelį darbą aikštelėje ir svariai prisidėjo prie savo komandos pergalių.

Be visa to, Žygintas Dabulis buvo išrinktas geriausiu žaidėju tarp visų penkių komandų, o M. Blaževičius tapo viso EYBL turo Lenkijoje naudingiausiu žaidėju.

Tai jau antras P. Budėno krepšininkų triumfas – praėjusių metų lapkričio mėnesį įvykusiame pirmame EYBL ture „SKM-Frostec“ taipogi nepaliko jokių vilčių savo priešininkams ir namuose vykusiame ture pasidabino aukso spalvos medaliais.

Šie pasiekimai jau dabar garantuoja SKM keturiolikmečiams vietą kitų metų pirmame EYBL divizione, į kurį pateks 16 stipriausių komandų. Visgi šiemet dar laukia trečiasis turas, kuris startuos kovo mėnesį Minske.

Latvijoje vykusiame EYBL ture puikius rezultatus pademonstravo SKM šešiolikmečiai, treniruojami Algirdo Milono. Pelnytos trys pergalės iš penkių galimų garantavo vilniečiams bronzinę vietą.

„SKM-99-1“ krepšininkai įtemptose dvikovose palaužė „Valmieras BSS“ (Latvija), SDJSOR Nr.7 (Rusija) ir BC „Tsmoki-Minsk“ (Baltarusija) ekipų žaidėjus. Deja, bet įveikti nepavyko dviejų Suomijos komandų - BC „MaSu“ ir HNMKY.

„Labai džiaugiuosi ypatingai paskutinėmis dienos rungtynėmis, kuriose vyrukai parodė, jog gali žaisti prieš stiprias komandas, tokias kaip „Valmiera“. Ji yra viena iš turnyro lyderių. Prieš susitikdama su mumis, ši ekipa turėjo tris pergales ir būtent mūsų rungtynės nulėmė, kuri komanda laimės bronzos medalius.

Taip pat ši pergalė labai svarbi patenkant tarp aštuonių stipriausių komandų. Šiuo metu mūsų situacija yra tikrai gera, kadangi tiek Kauno „Perkūno“, tiek „Valmieros“ ir „Samaros“ ekipos turi panašų skaičių taškų, o dabar mes prieš vieną iš šių komandų turime pranašumą“, - kalbėjo SKM vyriausiasis treneris A. Milonas.

„Noriu labai pasidžiaugti, kad vyrai atidavė visas jėgas tam, jog pavyktų laimėti šiose rungtynėse. Paprastai, kai ima nesisekti, vaikinai linkę nuleisti rankas, o dabar jie to nepadarė ir kovojo visus rungtynių kėlinius. Už tai jie nusipelnė vienos laisvos dienos“, - šmaikštaudamas sakė A. Milonas.

„SKM-99-1“ komandos gretose apdovanojimą už puikų žaidimą gavo Žygimantas Sideravičius.

Trečia SKM ekipa, kuri savo jėgas išbandė Estijoje vykusiame EYBL ture – Algirdo Budėno „SKM-Vapc.lt“. Lietuviai buvo stipresni varžantis prieš BS „CSKA“ (Rusija), BC „Runa“ (Latvija) ir BS „Jurmala“ krepšininkus. Pasipriešinti nepavyko tik suomiams – „Tapolian Honka“ ir „West Coast All Stars“ komandoms.

Trejos laimėtos ir dvejos pralaimėtos rungtynės užtikrino SKM žaidėjams ketvirtą vietą antrame EYBL septyniolikmečių ture Estijoje.

„Sekėsi neblogai. Gaila, žinoma, kad nepavyko iškovoti dar vienos pergalės“, - sakė A. Budėnas. Anot jo, komandos šiame ture buvo tikrai stiprios. – Visos ekipos puikiai žaidžia gynyboje. Nusileidome dvejoms suomių komandoms, kurių viena yra lyderė antrame EYBL divizione ir dar neturi pralaimėjimų. Šiandien dienai tai yra stipriausia komanda.“

Trenerio teigimu, pasiektas rezultatas nevisiškai atitiko lūkesčius, bet žvelgiant į bendrą turnyrinę lentelę, „SKM-Vapc.lt“ rikiuojasi trečioje vietoje. EYBL ture Estijoje naudingiausiu vilniečių žaidėju buvo išrinktas Marius Krisiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją