Sausio mėnesį CSKA ekipa Eurolygoje žais ketverias rungtynes.


Sausio 8 d. namie su Vitorijos „Caja Labora“ (Ispanija)

Naujokai gynėjai Darius Adamsas ir Mike'as Jamesas, atrodo, sustiprino Vitorijos komandą: abu jie per pirmas kelias Eurolygos rungtynes kartu rinko maždaug 20 taškų. Vis dėlto paskutinius du mačus „Caja Laboral“ ekipa pralaimėjo ir Maskvoje teks pabandyti išvengti trečios nesėkmės iš eilės. Sunki misija, nes išvykose baskai šį sezoną laimėjo vos vieną mačą iš penkių, įskaitant ir į TOP-16 etapą nepatekusiems Klaipėdos „Neptūno“ ir „Valencia“ (Ispanija) klubams.

Sausio 15 d. išvykoje su Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija)

CSKA yra rezultatyviausia komanda Eurolygoje (87,6 taško), tačiau jei kas ir gali šį vidurkį sumažinti – tai mačas Stambule. „Anadolu Efes“ ekipa savo aikštėje praleidžia vos po 68,2 taško, ir, apskritai, tik Madrido „Real“ klubas Ispanijoje sugebėjo į turkų krepšį įmesti daugiau nei 80 taškų. Kita vertus, du iš keturių pralaimėjimų „Anadolu Efes“ komanda patyrė savo aikštėje.

Sausio 22 d. namuose su Malagos „Unicaja“ (Ispanija)

Malagos „Unicaja“ lygiai prieš dvejus metus pergalę iš Maskvos išsivežė, tačiau tai vienintelė Malagos klubo pergalė prieš CSKA ekipą per paskutines 9 tarpusavio rungtynes. Pralaimėti trys mačai iš eilės, įskaitant ir du šį sezoną. Tiesa, gruodžio viduryje savo aikštėje „Unicaja“ komanda rusams pralaimėjo vos vienu tašku (75:76). Tai buvo tik vienerios iš dvejų rungtynių reguliariame sezone, kurias CSKA krepšininkai laimėjo mažesniu nei 10 taškų skirtumu.

Sausio 29 d. namuose su „Nižnyj Novgorod“ (Rusija)

2014-ais „Nižnij Novgorod“ ekipą CSKA klubas įveikė visus keturis kartus, vidutiniškai – 19,3 taško skirtumu. Nižnyj Novgorodo komanda Eurolygoje laimėjo tris mačus iš eilės, tačiau, žinoma, norint įveikti CSKA tokią formą reikia išlaikyti iki mėnesio pabaigos. Į akis krenta gerėjanti šios komandos gynyba išvykose. Per pirmus du mačus svečiuose „Nižnyj Novgorod“ klubas praleido vidutiniškai po 104,5 (!) taško, trečiose ir ketvirtose rungtynėse – po 77,5 taško, o per pastarąsias dvejas rungtynes išvykose varžovams leido įmesti tik 61 ir 59 taškus (60,0).