Pirmieji į aikštę žengė abiejų lygų 18-mečių ir jaunesnių krepšininkų rinktinių atstovai. Nors didžiąją draugiško susitikimo dalį pirmavo aukštesnės lygos atstovai, vadovaujami stratego Giedriaus Žibėno („Sūduva-Mantinga“), tačiau RKL jaunimas, vedamas trenerių Arimanto Mikaločiaus („Kretinga“) ir Sauliaus Momkausko (Akmenės SCKK) sugebėjo trečiajame ketvirtyje atkurti intrigą ir persverti rezultatą (87:82).

Tačiau efektingiau ir rezultatyviau rungtynes baigė NKL jaunimas. Klaidų išvengę antros pagal pajėgumo Lietuvos krepšinio lygos vaikinai iškovojo pergalę rezultatu 131:125.

Nors rezultatyviausiai nugalėtojų komandoje žaidė Rokas Mažionis iš „Palangos“, naudingiausiu savo komandoje pripažintas Tautvydas Paliukėnas iš Trakų „Trakų“. Jis pelnė 20 taškų. RKL rinktinėje geriausiai pasirodė ir specialų prizą gavo Margiris Normantas iš Vilniaus KM-„Citus“. Jo sąskaitoje – 25 taškai.

Snaiperio konkurse iš aštuonių dalyvių į finalą pateko po vieną abiejų lygų atstovą – vietinių sirgalių numylėtinis Šakių „Zanavyko“ komandos atstovas Marijus Užupis ir RKL B diviziono taikliausias metikas Mindaugas Čepauskas iš Šilalės „Lūšies“. Abu snaiperiai į finalą pateko su geriausiu 15 taškų rezultatu. Lemiamoje dvikovoje dėl snaiperio titulo geriau sekėsi NKL atstovui – pakartojęs 15 taškų rezultatą jis tapo konkurso nugalėtoju.

Tikra šventės puošmena tapo NKL ir RKL vyrų rinktinių akistata. Mačo pradžioje susirinkę sirgaliai stebėjo, kaip aukštesnės lygos žaidėjai sparčiai tolsta nuo varžovų. Antro ketvirčio viduryje švieslentėje degė ne itin šventiški skaičiai 38:14. Tačiau tai, toli gražu, nebuvo pabaiga. Dar tame pačiame ketvirtyje RKL atstovaujanti komanda sugebėjo priartėti iki vienženklio deficito.

Antroji rungtynių dalis visiškai nebepriminė pirmosios. Regionų lygos krepšininkai galutinai pasivijo varžovus, o mačo eiga iki paskutinių sekundžių kaitino emocijas. Likus 40 sek. iki finalinės sirenos Vincento Aleksandravičiaus (Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas) taiklus tolimas šūvis išlygino rezultatą 91:91, o netrukus Laurynas Kaveckis pridėjo dvitaškį ir paliko varžovams 16 sek. atakai. 7 sekundes trukusi NKL vyrų ataka vėl išlygino rezultatą po lanką sudrebinusio Martyno Echodo (Žalgiris-2) dėjimo (93:93).

RKL rinktinės klaida ir netrukus pelnytas Evaldo Šaulio („Šilutė“) dvitaškis galutinai sužlugdė RKL viltis įveikti kolegas iš NKL. Mačas baigėsi rezultatu 95:93.

Naudingiausiu rungtynių žaidėjų nugalėtojų komandoje išrinktas lemiamo metimo autorius E. Šaulys. Iš viso krepšininko sąskaitoje – 9 taškai. RKL rinktinėje geriausiu pripažintas V. Aleksandravičius, rungtynėse pasižymėjęs 17 taškų.

Paskutinis ir gražiausias šventės akcentas – „Oro karaliaus“ konkursas, kuriame varžėsi po du abiejų lygų žaidėjus: RKL pusę atstovavo Algirdas Palaima (Biržų „Rinkuškių alus“) ir Steponas Markus („Kretinga“), NKL garbę gynė Ignas Labutis („Sūduva-Mantinga“) ir Martynas Varnas („Žalgiris-2“).

Pirmasis į finalą po dviejų dėjimų serijų pateko S. Markus. Papildomo atrankos etapo prireikė A. Palaimai ir I. Labučiui. Čia geriau sekėsi NKL atstovui.

Finale S. Markus konkurencijos nebeturėjo – atlikęs įspūdingą dėjimą jis surinko taškų maksimumą ir nepaliko vilčių varžovui.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją