Jie tarpusavyje diskutavo tema „Kas lemia gerus trenerių, žaidėjų ir teisėjų santykius“.

„Šiai diskusijai esame seniai pribrendę ir galbūt net šiek tiek vėluojame, nes tie, kam rūpi Lietuvos krepšinis, turėjo seniai sėsti prie bendro stalo ir aptarti santykius tarp krepšinio teisėjų, žaidėjų ir trenerių. Nelaikau savęs šios idėjos autoriumi, nes Eurolyga kasmet sukviečia geriausius Europos teisėjus ir trenerius aptarti taisyklių ir kartu pasikalba apie susikaupusias problemas.

Kai kilo mintis tai padaryti, pirmiausiai, sulaukiau Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos prezidento K. Pilipausko palaikymo, todėl mums drauge su partneriais, beliko surengti profesionalią diskusiją, kurioje pareiškė norą dalyvauti dešimtys trenerių, žaidėjų, teisėjų, kūno kultūros studentų ir dėstytojų.

Šio projekto svarbą rodo ir pastarųjų dienų įvykiai Lietuvos krepšinio lygose, kai treneriai reiškia nepasitenkinimą teisėjų darbu ne tik aikštėje, bet net ir socialiniuose tinkluose. Daug problemų susikaupė ir moksleivių krepšinio lygose, kur žaidimo taisyklės yra labai skirtingai interpretuojamos. Kyla klausimas: ar konfliktą tarp teisėjų ir trenerių formuoja intelekto stoka, ar neprofesionalumas?

Tikėdamiesi sumažinti rungtynių dalyvių požiūrių skirtumus, klausiame: ar gali visose „mėgėjų“ lygose teisėjauti tik profesionalūs teisėjai? Taip pat ar „mėgėjiškai“ atliekantis darbą teisėjas gali vadovauti profesionaliai žaidžiančioms komandoms? Beveik nebeturime trenerių, dirbančių Eurolygos komandose, taip pat nebeliko ir elitinių Eurolygos teisėjų. Tad verta paklausti, ar mūsų trenerių, žaidėjų ir trenerių rengimo sistema susiduria su dideliais sunkumais?

Daugelį metų vykstančios krepšinio trenerių klinikos, teisėjų seminarai arba žaidėjų vasaros stovyklos padeda atskirai stiprėti skirtingų sričių profesionalams. Organizuojami bendri pokalbiai ir diskusijos turėtų padėti geriau suprasti krepšinį“, - sakė R. Paulauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)