„Ispanijoje jaučiau žaidimo laiko trūkumą, todėl man buvo palankiau bei naudingiau atvykti į „Nevėžio“ komandą. Malonu žaisti namuose, stengsiuosi padėti komandai, kiek tik galiu, ir tobulėti pats“, – pokalbį su oficialia „Nevėžio“ klubo svetaine pradėjo JustasTamulis.

Jis jau sužaidė trejas rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), kur vilkėjo Kėdainių ekipos marškinėlius. Per jas kėdainietis vidutiniškai pelnydavo po 9,3 taško, atkovodavo ir perimdavo po 1 kamuolį ir atlikdavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

– Prieš šį sezoną nusprendei pradėti legionieriaus karjerą. Kas paskatino tave žengti tokį žingsnį? – „kedainiunevezis.lt“ paklausė J. Tamulio.

– Tiesiog pasitaikė tokia galimybė. Apsvarsčiau kitus pasiūlymus ir nusprendžiau persikelti į antrą Ispanijos lygą, kurioje – aukštas krepšinio lygis. Taip pat norėjau išbandyti savo jėgas užsienyje.

– Su kokiais sunkumais susidūrei būdamas Ispanijoje?

– Kažkokių didelių sunkumų neturėjau, išskyrus nepakankamą minučių skaičių aikštėje. Už aikštelės ribų viskas buvo tikrai neblogai. Klubas palaikė savo tvarką ir atliko viską, kas priklausė. Nebuvo tokių dalykų, jog kažkas labai nustebintų. Už aikštės viskas vyko kaip ir Lietuvoje.

– Per 6 sužaistas rungtynes Ispanijoje žaidei vidutiniškai vos po 8 minutes. Kodėl nepavyko įsitvirtinti Lugo komandoje?

– Na, aš buvau jauniausias komandoje, tad treneris nelabai pasitikėjo manimi. Mano pozicijoje taip pat rungtyniavo gan neblogi ir patyrę žaidėjai. Per savaitę buvo žaidžiamos tik vienerios rungtynės, todėl likti Ispanijoje man nebuvo naudinga.

– Kaip įvertintum įgytą patirtį rungtyniaujant užsienyje?

– Įgytą patirtį vertinu labai teigiamai. Pamačiau kitokį krepšinį ir džiaugiuosi, jog pasisėmiau patirties. Bandžiau įsisavinti tik geriausius dalykus.

– Ar prieš atvykdamas į Kėdainius stebėjai „Nevėžio“ rezultatus?

– Truputį domėjausi. „Nevėžis“ – iš pagrindų naujai surinkta komanda ir per kelis mėnesius sunku labai daug kažko tikėtis. Stengsimės, kad rezultatai gerėtų. Kol kas sunku pasakyti, ar aš esu pasiruošęs LKL lygai. Viskas pasimatys po sezono, per kurį tikiuosi įgauti žaidybinės patirties ir sutvirtėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)