V. Tuomaitės atminimo pagerbimo popietėje dalyvavo jos mama Genė, giminaičiai, bendražygės ir treneriai. Tarp renginio dalyvių buvo ir Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas, buvęs krepšinio treneris Vydas Gedvilas.

„Vitaliją labai mylėjome ir gerbėme. Esu jai labai dėkingas už tai, kad 1996 metais padėjo iškovoti kelialapį į Europos čempionatą. Labai gaila, kad Vitalija bei Loreta (Berūkštienė – aut. past.) negalėjo vykti į Vengriją ir su Lietuvos rinktine netapo Europos čempionėmis. Bet, mano manymu, jos yra Europos čempionės“, – kalbėjo V. Gedvilas, kurio vadovaujama mūsų šalies moterų krepšinio rinktinė 1997 metais iškovojo Europos čempionato auksą.

Iš Jovaišių kaimo (Pakruojo r.) kilusi V. Tuomaitė 1983 metais tapo Europos jaunių vicečempione, 1984 metais – TSRS čempionato bronzos laimėtoja, 1985 metais tapo pasaulio studentų sporto žaidynių, 1985 ir 1987 metais – Europos čempione, o Seulo olimpinėse žaidynėse pelnė bronzą. Vitalija su „Arvika Basket“ (Švedija) klubu 1991 metais žaidė Europos Čempionų taurės varžybų finale. V. Tuomaitė Lietuvos rinktinėje nuo 1982 iki 1998 metų sužaidė 63 rungtynes, pelnė 480 taškų. 193 cm ūgio vidurio puolėja su Lietuvos rinktine dalyvavo 1995 metų Europos ir 1998 metų pasaulio čempionatuose.

V. Tuomaitė po sunkios ligos mirė 2007 metų rugpjūčio 8 dieną. Ji palaidota Lauksodžio (Pakruojo r.) kapinėse. Krepšininkės komandos draugės ir treneriai šeštadienį ant Vitalijos kapo uždegė žvakes.

V. Tuomaitės iškovoti medaliai yra eksponuojami 2009 metais atidarytame Joniškio krepšinio muziejuje. Jo lubas šeštadienį papuošė Europos čempionių Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės, Rimos Petronytės-Bražėnienės, Jovitos Jutelytės bei jų trenerio Algirdo Paulausko delnų atspaudai. V. Tuomaitės atminimui skirtame renginyje taip pat dalyvavo krepšinio treneris Valentinas Kanapkis, buvusios krepšininkės Ingrida Jonkutė, Gintarė Grikštaitė, Loreta Galdikienė, Birutė Dominauskaitė ir L. Berūkštienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)