Nors susitikimą geriau pradėjo aikštelės šeimininkai, įpusėjus ketvirčiui „Lietkabelis“ perėmė iniciatyvą ir išsiveržė į priekį (6:10). Tačiau „Dzūkija“ laimėjo atkarpą 10:0 ir susigrąžino pranašumą (24:15).

Vilmantas Dilys antrame ketvirtyje keturissyk prametė iš patogių padėčių, o šia situacija pasinaudoję Gintaro Kadžiulio auklėtiniai priartėjo (29:27). Pakreipti rungtynių eigos varžovų naudai neleido sėkmingas Miralemo Halilovičiaus ir Roko Ūzo žaidimas bei po dviejų kėlinių aikštelės šeimininkai buvo priekyje (40:37).

„Dzūkija“ vedina Giedriaus Gusto ir Michealo Dixono trečiame kėlinyje išlaikė persvarą, nors abi ekipos dažniau klydo ir metė pro šalį nei sėkmingai užbaigdavo atakas.

G. Gustas lemiamą ketvirtį pradėjo penkiais taškais iš eilės ir padidino „Dzūkijos“ pranašumą (65:51). Svečiai bandė gelbėtis tolimais metimais, bet šie skriejo pro šalį ir aikštelės šeimininkai iškovojo pergalę – 75:68.

„Dzūkija“: Rokas Ūzas 18 (7 at. kam., 4 rez. perd.), Michealas Dixonas 11, Giedrius Gustas 10, Miralemas Halilovičius 9 taškai (6 at. kam.).

„Lietkabelis“: Žygimantas Jonušas 16 ir Vytenis Čižauskas po 16 (6 at. kam.), Evaldas Žabas 15, Ivanas Neliubovas 9 taškai.

DELFI primena, kad „Lietkabelis“ kreipėsi į LKL direktorių Romualdą Brazauską ir LKF Teisėjų asociaciją su prašymu įvertinti teisėjų darbą lapkričio 10-osios dienos mače su Kauno „Žalgiriu“.

„Lietkabelis“ prašo komisijos išanalizuoti teisėjų darbą visų rungtynių metu, ypatingą dėmesį skiriant epizodams susitikimo pabaigoje, kurie galėjo turėti tiesioginę reikšmę susitikimo baigčiai.

„Lietkabelis“ dramatišką susitikimą, kuriam teisėjavo Artūras Šukys, Saulius Paškevičius ir Danielius Bandzevičius, po pratęsimo pralaimėjo rezultatu 83:91, nors iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti 3 min. 30 sek. dar pirmavo 68:59, o likus vos 3 sek. buvo priekyje 5 taškais – 75:70.

Tačiau tuomet Artūras Milaknis iš krašto smeigė dar vieną tolimą šūvį, o svečiai, perduodami kamuolį, pataikė į savo krepšio lanką ir itin kvailai prarado kamuolį bei paskutinę sekundę dar sugebėjo be jokio reikalo prasižengti prieš Jamesą Andersoną, kuris netrukus šaltakraujiškai realizavo abi baudas – 75:75. Pratęsimo metu žalgiriečiai jau nebejuokavo, o psichologiškai sugniuždyti svečiai kapituliavo.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)