„Lietkabelis“ prašo komisijos išanalizuoti teisėjų darbą visų rungtynių metu, ypatingą dėmesį skiriant epizodams susitikimo pabaigoje, kurie galėjo turėti tiesioginę reikšmę susitikimo baigčiai.

„Klubams yra suteikta teisė kreiptis į LKL dėl teisėjų darbo vertinimo komisijos sušaukimo. Šia teise ir pasinaudojome, nes manome, kad teisėjų darbas tose rungtynėse neatitiko LKL lygio. Lemiamomis akimirkomis teisėjai neleistinai klydo pernelyg daug ir jų klaidos nulėmė mačo baigtį.

Pateikėme kai kurių epizodų vaizdo įrašus ir lauksime komisijos įvertinimo. Suprasdami, kiek daug aistrų šie sprendimai gali kaitinti ateityje ir trukdyti teisėjams objektyviai atlikti savo darbą, siekdami išvengti nesusipratimų, ginčų ir audringos krepšininkų ar žiūrovų reakcijos, komisijos taip pat paprašėme šiame sezone „Lietkabelio“ rungtynėms daugiau nebeskirti arbitrų, teisėjavusių pirmadienio rungtynėms Kaune.

Gauname nemažai skambučių ir elektroninių laiškų iš krepšinio mėgėjų, kurie taip pat pastebėjo įvairias teisėjų klaidas tose rungtynėse, vadina mus mačo laimėtojais ir yra pasipiktinę tokiu teisėjavimu. Vieną labai svarbų epizodą komisijai papildomai išsiųsime šiandien. Netvirtiname, kad visose komisijai pateiktuose epizoduose mūsų vertinimai yra teisingi. Tegul situaciją įvertina profesionalai“, – sakė „Lietkabelio“ direktorius Eimantas Pūras.

Priminsime, kad „Lietkabelis“ dramatišką susitikimą, kuriam teisėjavo Artūras Šukys, Saulius Paškevičius ir Danielius Bandzevičius, po pratęsimo pralaimėjo rezultatu 83:91, nors iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti 3 min. 30 sek. dar pirmavo 68:59, o likus vos 3 sek. buvo priekyje 5 taškais – 75:70.

Tačiau tuomet A. Milaknis iš krašto smeigė dar vieną tolimą šūvį, o svečiai, perduodami kamuolį, pataikė į savo krepšio lanką ir itin kvailai prarado kamuolį bei paskutinę sekundę dar sugebėjo be jokio reikalo prasižengti prieš Jamesą Andersoną, kuris netrukus šaltakraujiškai realizavo abi baudas – 75:75. Pratęsimo metu žalgiriečiai jau nebejuokavo, o psichologiškai sugniuždyti svečiai kapituliavo.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)