Valensijos „Basket“ komanda Eurolygos D grupės turnyrinėje lentelėje užima paskutinę vietą, o „Neptūnas“ yra priešpaskutinis. Abi šios komandos Eurolygoje kol kas iškovojo po vieną pergalę.

„Aišku, kad keliame uždavinį laimėti rungtynes. Atvyksta turnyrinės lentelės kaimynai, o mes žaidžiame namie. Tačiau Valensijos komanda, nors sezono pradžioje buksavo, dabar jau atsigauna, o mes patyrėme du skaudžius pralaimėjimus – ir Eurolygoje, ir Lietuvos krepšinio lygoje. Kol kas sunku pasakyti, kokios priežastys juos lėmė. Nėra laiko atsigauti, nėra laiko papildomai ruoštis, todėl reikia paprasčiausiai susikoncentruoti ir laimėti“, - dėstė K. Maksvytis.

Nors Valensijos komanda grupės turnyro lentelėje ir užima paskutinę vietą, „Neptūno“ strategas pabrėžė, kad varžovai – galingi.

Praėjusį sezoną ispanų komanda laimėjo Europos taurės turnyrą, išlaikė ir žaidėjų, ir trenerių branduolį.

„Valensijos komanda pasižymi kibia gynyba, tačiau turi išlaikiusi ir ispanišką veidą – greitos atakos, tritaškiai metimai. Varžovas – grėsmingas ir rungtynės bus nelengvos, bet stengsimės jas laimėti, nes norime reabilituotis prieš savo žiūrovus, grįžti į pergalių kelią“, - kalbėjo K. Maksvytis.

Jis vylėsi, kad komandai labiau nei ankstesniame mače galės padėti ir naujasis „Neptūno“ legionierius Keithas Bensonas.

„Atvirai kalbant, jis dar nėra visiškai įsiliejęs į komandą. Kiekviena diena jam – lyg grynas oras. Tačiau jo jis įkvepia vis daugiau, vis giliau, su juo kuriame naujus derinius ir tikime, kad viskas bus gerai“, - tikino K. Maksvytis.

Nuo sezono pradžios „Neptūno“ gretose žaidžiantis amerikietis Mustafa Shakura taip pat teigė, jog naujasis vidurio puolėjas sustiprino komandą, o ateityje jo indėlis į pergalės bus vis didesnis.

„Man ir pačiam smagiau, kad atvyko kitas amerikietis, nors ir iki šiol nebuvo problemų susikalbėti su komandos draugais, vadovais. Lietuvoje krepšinis yra aukšto lygio, bet ir Valensijos komanda – stipri. Tačiau vis tiek mūsų tikslas yra pergalė“, - pabrėžė M. Shakuras.

K. Maksvytis pasidžiaugė tuo, kad nė vienas „Neptūno“ žaidėjas nėra traumuotas, o visi dega noru laimėti.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)