EYBL U-15 I diviziono čempionatas prasidėjo Rygoje, spalio 24-26 dienomis. Nors „Sabonio KC–Liūtukas“ komanda (treneris Aurimas Jasilionis) į turą išvyko be sergančio M. Arlausko, vieno iš komandos lyderių, tačiau tai nesutrukdė komandai iškovoti visas 5-ias pergales.

Žaistų rungtynių rezultatai:

„BC Kalev/Viasat“ 45:70 „Sabonio KC“
(T. Balčiūnas 14, N. Klimas 11 tšk.);

„Sabonio KC“ 51:47 „BA Tallinn Kalev“
(T. Balčiūnas 29, R. Brazinskas 8 tšk.).

„Sabonio KC“ 68:51 „Keila KK“
(T. Balčiūnas 18, M. Klusaitis 13 tšk.);

Tartu „Rock“ 47:60 „Sabonio KC“
(T. Balčiūnas 15 tšk., M. Klusaitis 14 tšk.).

BC TEIWAZ 39:50 „Sabonio KC“
(T. Balčiūnas 18, R. Brazinskas 12 tšk.).

Net keturi saboniukai šiame ture pelnė asmeninius apdovanojimus: geriausiu komandos žaidėju tapo M. Klusaitis, į simbolinį penketuką išrinktas J. Kerevičius, o turo rezultatyviausiu ir naudingiausius žaidėju buvo pripažintas T. Balčiūnas.

„Nors čia tik pirmas etapas, bet laimėti visada smagu. Džiaugiuosi, jog taip pradėjome čempionatą, tačiau įžvelgiu nemažai žaidimo parametrų, kuriuose komanda gali temptis į viršų. Norėtųsi, kad atsarginiai žaidėjai įdėtų didesnį indėlį“,- sakė komandos treneris A. Jasilionis.

Kitai komandai – „Sabonio KC–ViaCon“ niekur keliauti nereikėjo, jų turas vyko čia pat, Kaune, krepšinio mokykloje „Aiščiai“. Trenerio R. Rakučio auklėtiniai taip pat sėkmingai pradėjo varžybas ir į savo laimėjimų krepšelį įsidėjo 5 pergales iš tiek pat galimų.

Įvykusių rungtynių rezultatai:

„BC Cmoki–Minsk“ 50:71 „Sabonio KC“
(A. Kulboka 25, M. Tamašauskas 14 tšk.);

Sabonis KC“ 61:48 „BK Vaerlose BBK“
(A. Kulboka 15, M. Tamašauskas 12 tšk.).

„Sabonio KC“ 56:34 „BC Chimki
(E. Stankevičius 18., A. Kulboka 10 tšk.);

„BC Avtodor“ 57:62 „Sabonio KC“
(A. Kulboka 28, E. Stankevičius 12 tšk.).

„Sabonio KC“ 66:61 „KM Kaunas
(L. Žukauskas 15, A. Kulboka 14 tšk.).

Ir čia A. Sabonio centro auklėtiniai neapsiėjo be apdovanojimų. Komandos lyderis A. Kulboka buvo išrinktas į simbolinį turnyro penketuką, o S. Sakalauskas buvo įvertintas geriausio komandos žaidėjo prizu.

Iš turų Latvijoje SKM komandos parvežė aukso ir bronzos trofėjus

Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) jaunių ir jaunučių ekipos iš Latvijoje vykusių EYBL turų grįžo su vertingais trofėjais.

Po įtempto savaitgalio Algirdo Budėno jauniai – „SKM-VAPC.LT“ krepšininkai į sostinę grįžo pasidabinę aukso, o Karolio Čyžiaus „SKM-KPMG“ jaunučiai - bronzos spalvos medaliais.

1998 m. gimusių krepšininkų varžytuvės vyko Liepojos mieste. „SKM-VAPC.LT“, kovodama su savo varžovais, suklupo tik kartą – rungtynėse su turo šeimininkais BS „Liepaja“ lietuviai vos 2 taškų skirtumu 64:66 nusileido priešininkams.

„Rungtynės buvo labai įtemptos, vyko taškas į tašką. Nepažinojome varžovų, pirmą kartą juos matėme. Ši latvių komanda praėjusiais metais iškrito iš I diviziono ir dabar rungtyniauja II divizione. Ji yra viena iš pajėgiausių komandų ir rimta konkurentė mums“, - apie svarbiausią EYBL turo dvikovą pasakojo A. Budėnas.

Nepaisant šios nesėkmės, kitas keturias dvikovas prieš Kaliningrado „SDJSOR Nr.9“, Vilniaus „SKM-RVS“, Latvijos BS „Spars“ ir Estijos „Tallinn Kalev“ ekipomis SKM krepšininkai laimėjo ir tai jiems garantavo pirmą vietą bendroje įskaitoje.

„Turnyras buvo labai gerai organizuotas – aukštas lygis ir geros sąlygos. Kai kuriuos varžovus jau pažinojome, tačiau buvo ir dar nematytų komandų. Visgi vaikinai žaidė puikiai, buvo pasiruošę, patikėjo savimi ir tai padėjo laimėti“, - sakė A. Budėnas.

Prie komandos pergalių stipriai prisidėjo komandos lyderis Žilvinas Gurklys, kuris buvo išrinktas naudingiausiu viso turnyro žaidėju. Vidutiniškai krepšininkas pelnydavo 14 taškų per rungtynes. Simonas Rimkus pateko į geriausių turnyro žaidėjų TOP penketuką, o Benas Račys gavo geriausio komandos žaidėjo apdovanojimą.

Į šį EYBL turą greta „SKM-VAPC.LT“ ekipos vyko ir Šarūno Cipario „SKM-RVS“ žaidėjai. Jie turėdami 3 pergales ir 2 pralaimėjimus užėmė 5 vietą iš aštuonių galimų. Tai buvo pirmas tokio lygio turnyras šiai jaunių ekipai.

Tą patį savaitgalį jaunučių ekipa, treniruojama K. Čyžiaus, viešėjo kitame Latvijos mieste, Ventspilyje, kur rungėsi su 2000 m. gimusiais Švedijos, Suomijos, Latvijos bei Lietuvos krepšininkais. „SKM-KPMG“ ekipa po penkių sužaistų rungtynių išsirikiavo tarp trijų geriausiai ture pasirodžiusių komandų.

K. Čyžiaus krepšininkai įveikė Kėdainių „Pikenroll“, Suomijos „HBA PHYK Cadets“ ir Latvijos „Ogre“ komandas, o suklupo prieš Švedijos „Solna Vikings“ ir Suomijos „Tapiolan Honka“ komandas.

Komandos strategas džiaugėsi trečia vieta.

„Esu patenkintas rezultatu, nes ture dalyvavo labai stiprios komandos, ypatingai švedų ir suomių ekipos buvo pajėgios“, – pasakojo K. Čyžius. – Vaikai įgavo pasitikėjimo, nes praėjusiais metais mes tiek EYBL turuose, tiek Moksleivių krepšinio lygoje likome ketvirti. \Visi labai džiaugiamės šiuo laimėjimu.“

Komandą į pergales vedė Mantvydas Dabulis, kuris vidutiniškai per rungtynes pelnė 11 taškų. SKM auklėtinis taip pat gavo naudingiausio komandos žaidėjo apdovanojimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)