21 metų 190 cm ūgio krepšininkė mače su Vilniaus „Jaunaisiais talentais“ per 28 minutes pelnė 22 taškus (10/14 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 2/2 baudos metimai), sugriebė 14, perėmė 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus, išprovokavo 2 pražangas, 3 sykius suklydo ir surinko 38 naudingumo balus.

Antroje vietoje liko „Utenos“ puolėja Eglė Tarasevičiūtė, surinkusi 37 naudingumo balus. 3–4 pozicijas pasidalijo „Utenos“ vidurio puolėja Kristina Alminaitė ir Klaipėdos „Fortūnos“ atstovė Monika Grigalauskytė, surinkusios po 31 naudingumo balą.

Penketuką užbaigė „Fortūnos“ gynėja Marina Solopova – 26 naudingumo balais.

L. Svarytė trečią kartą per keturis turus yra naudingiausia žaidėja. Trečiame ture MVP buvo pripažinta „Utenos“ vidurio puolėją Eglė Šikšniūtė.

LKL savaitės žaidėjas – A. Jomantas

Penktosios LKL savaitės žaidėju buvo pripažintas Alytaus „Dzūkijos“ gynėjas Artūras Jomantas. Krepšininkas praėjusią savaitę pasiekė šio sezono lygos rekordą.

Rungtynėse su „Šiauliais“ A. Jomantas atkovojo net 16 atšokusių kamuolių ir tai yra geriausias rezultatas šiame sezone. A. Jomantas pirmauja šioje statistikos kategorijoje per susitikimą atkovodamas po 7,3 kamuolio.

„Dzūkija“ po pratęsimo 96:93 įveikė „Šiaulių“ krepšininkus. Prie savo ekipos pergalės A. Jomantas taip pat pridėjo 15 taškų, pataikydamas 4 iš 8 dvitaškių, 2 tritaškius iš 3, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 6 varžovų pražangas ir surinko 32 naudingumo balus.

Į savaitės žaidėjo titulą taip pat pretendavo:

Artūras Gudaitis („Žalgiris“) – 1 rungtynės, 16 tšk., 11 at. kam., 2 blokai, 32 naud. balai.

Gediminas Orelikas („Lietuvos rytas“) – 1 rungtynės, 21 tšk., 6 at. kam., 26 naud. balai.

Simas Buterlevičius („Juventus“) – 1 rungtynės, 17 tšk., 7 at. kam., 2 rez. perd., 25 naud. balai.

Arnas Labuckas („Prienai“) – 1 rungtynės, 20 tšk., 6 at. kam., 22 naud. balai.

Aidas Viskontas („Pieno žvaigždės“) – 1 rungtynės, 17 tšk., 4 at. kam., 21 naud. balas.

Savaitės žaidėjas renkamas atsižvelgiant į asmeninius krepšininko rodiklius ir jo komandos rezultatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)