Šiemet prie „Nižnyj Novgorod“ vairo stovi mums gerai pažįstamas Ainaras Bagatskis, kurio vedama komanda kol kas skina vien pergales. VTB Vieningoje lygoje laimėtos visos 3-ejos rungtynės, o „Nižnyj Novgorod“ debiutas Eurolygoje buvo paženklintas pergale prieš kitą debiutantę Sasario „Banco di Sardegna“ komandą. Beje, šiame mače rusai sugebėjo panaikinti net 19 taškų deficitą.

Pirmo turo Eurolygos rungtynėse „Nižnyj Novgorod“ komandoje sužibėjo legionieriai. Amerikietis Tarence‘as Kinsey surinko 17 taškų ir 7 kartus atkovojo kamuolį. Jam gerai talkino ir baltarusis vidurio puolėjas Artiomas Parachovskis (16 tšk., 8 atk. kam., 3 blk.) bei dar du amerikiečiai Trey Thompkinsas (16 tšk.) ir Tayloras Rochestie (12 tšk.).

„Nižnyj Novgorod“ yra labai daug bėganti komanda, - prieš „Žalgirio“ arenoje vyksiančias rungtynes teigė „Žalgirio“ treneris skautas Evaldas Beržininkaitis. - Šios ekipos krepšininkai nemėgsta pozicinių atakų, o kalbant apie konkrečius derinius, jų reikėjo labai gerai paieškoti. Žaidimas paremtas greitu puolimu bei metimais iš trijų taškų zonos.“

Treneriui buvo užduoti ir penki klausimai, susiję su Žemutinio Naugardo miestu, bet ne krepšiniu. Ar treneris žinojo, kur žemėlapyje yra penktas pagal dydį Rusijos miestas ir, kaip sekėsi atsakinėti į kitus klausimus, žiūrėkite Žalgiris TV reportaže.

Antras pašnekovas komandos snaiperis Artūras Milaknis irgi gavo kiek neįprastą užduotį. Jam reikėjo įvardinti, kokie keturi varžovų žaidėjai buvo pavaizduoti ant lapelių ir priskirti jiems statistines kategorijas iš pirmų „Nižnyj Novgorod“ Eurolygos rungtynių su Sasario ekipa. Krepšininkas juokavo, kad vienas žaidėjų Rusijos komandoje net nežaidžia. Visą A. Milaknio pasirodymą taip pat kviečiame stebėti reportaže.