Pirmame ture buvo sužaistos ketverios pirmo diviziono rungtynės ir visos jos bendrai buvo laimėtos tik 6 taškų skirtumu, kas parodė, kad vyriausiųjų čempionate kovos vyks nuo pirmos iki paskutinės minutės. Pirmame ture dvi pergales pasiekė namuose žaidusios komandos ir dvi pergales išsivežė svečiai.

Pergale Jaunimo čempionatą pradėjo Kauno krepšinio mokyklos „Perkūnas“ komanda „Vytrita“. Kauniečiai savo žiūrovų akivaizdoje 81:73 nugalėjo Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinius. Laikinosios sostinės krepšininkai pranašumą susikrovė tik paskutiniame ketvirtyje, kai jį laimėjo 31:23.

Nugalėtojų gretose Rokas Pocius pelnė 18 taškų, Martynas Zigmantavičius įmetė 16 taškų ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų, o Tadas Žūtautas surinko 9 taškus, tačiau sugriebė 18 atšokusių kamuolių. Vilniaus krepšinio mokyklos komandoje Lukas Žarskus įmetė 16 taškų.

Pergalę šventė ir namuose žaidusi Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos komanda „Blancomet“. „Marčiulioniukai“ namuose 58:54 palaužė Šiaulių krepšinio akademijos „Saulė“ krepšininkus.

Po trijų kėlinių Šiaulių krepšininkai pirmavo devyniais taškais, tačiau Tomo Purlio treniruojami vilniečiai paskutiniame kėlinyje suaktyvino gynybą, leido varžovams įmesti vos 5 taškus ir perlaužė rungtynių eigą. Sostinės atstovai užtikrintai laimėjo kovą po krepšiais – 56 prieš 34.

Kasparas Krasauskas nugalėtojų gretose pelnė 19 taškų ir atkovojo 11 kamuolių. Mantas Šerkšnas pridėjo 17 taškų ir 9 atkovotus kamuolius. „Saulės“ akademijos komandoje Mantas Margis pelnė 15 taškų ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Sezoną pergale pradėjo ir praėjusių metų čempionai Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centro auklėtiniai. „Saboniukai“ išvykoje 56:51 nugalėjo Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro komandą. Šiame susitikime komandos lygiai kovėsi tris kėlinius ir tik per paskutines dešimt minučių kauniečiai įrodė savo pranašumą. Panevėžiečiai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (43/32), tačiau jiems tai pergalės negarantavo.

Sabonio KC komandoje Mintautas Bulanovas pelnė 16 taškų ir atkovojo 7 kamuolius, o Justas Vazalis pridėjo 12 taškų ir 4 perimtus kamuolius. Panevėžio KKSC gretose Danielius Kubilius surinko 18 taškų.

Pirmą pergalę įsirašė ir Palangos sporto centro komanda „Lalila“. Ramūno Juškos treniruojami palangiškiai išvykoje 83:75 palaužė Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ komandą. Svečiams pergalę garantavo puiki kova dėl atšokusių kamuolių. Palangos SC komanda kovą po krepšiais laimėjo 57/37. Tiesa, net 79 taškus iš 83 pelnė Palangos SC startinio penketo žaidėjai.
Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Gytis Šleinius, kuris pelnė 22 taškus ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Ernestas Bružas įmetė 19 taškų ir atkovojo 15 kamuolių. „Aisčių“ gretose Lukas Tumpa įmetė 17 taškų ir atkovojo 9 atšokusius kamuolius.

Naudingiausiu pirmos savaitės krepšininku tapo Palangos sporto centro atstovas E.Bružas, kuris per 30 aikštėje praleistų minučių pelnė 19 taškų (5/10 dvitaškiai, 2/7 tritaškiai, 3/3 baudos), atkovojo 15 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus, 6 sykius suklydo ir surinko 27 naudingumo balus.

„Olimpinės taurės“ komandos II turą pradės spalio 28 dieną.

Savo kovas pradėjo ir Jaunimo čempionato II diviziono dalyviai: pergales šventė Ukmergės sporto centras, Rokiškio kūno kultūros ir sporto centras, Mažeikių sporto mokykla ir Radviliškio švietimo ir sporto paslaugų centras.

Rezultatai:

Ukmergės SC – Anykščių SC 71:68

Molėtų SC – Rokiškio KKSC 62:69

Skuodo KKSC – Mažeikių SM 69:81

Plungės SRC – Radviliškio ŠSPC 67:77.

„Olimpinės taurės“ II diviziono komandos II turą pradės spalio 26 dieną.
Jaunimo krepšinio čempionatą pristato „Olifėja“.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)