„Lietkabelio“ naujokas prie ekipos prisijungė visai neseniai, tačiau puikiai įsiliejo į komandą ir padėjo Panevėžio ekipai iškovoti dvi pergales. Panevėžio krepšininkai namuose įveikė Mažeikių krepšininkus – 76:67, o Šiauliuose privertė pasiduoti vietos ekipą – 98:78.

N. Dahlmanas rungtynėse su „Mažeikiais“ pelnė 13 taškų, atkovojo 5 atšokusius kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 15 naudingumo balų.

Dvikovoje su „Šiauliais“ N. Dahlmanas įmetė 23 taškus, atkovojo 9 atšokusius kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 34 naudingumo balus.

Į savaitės žaidėjo titulą taip pat pretendavo:

Antanas Kavaliauskas („Lietuvos rytas“) – 1 rungtynės, 23 tšk., 6 at. kam., 2 rez. perd., 32 naud. balai.

Arnas Labuckas („Prienai“) – 1 rungtynės, 23 tšk., 10 at. kam., 30 naud. balų.

Gytis Sirutavičius („Pieno žvaigždės“) – 1 rungtynės, 24 tšk., 26 naud. balai.

Paulius Jankūnas („Žalgiris“) – 2 rungtynės, 11,5 tšk., 5 at. kam., 16 naud. balų.

Savaitės žaidėjas renkamas atsižvelgiant į asmeninius krepšininko rodiklius ir jo komandos rezultatus.

NKL savaitės geriausias – A. Drungilas

„Palangos“ aukštaūgis Adomas Drungilas dvi dienas iš eilės NKL rungtynėse pelnė po 30 ir daugiau taškų. Penktadienį taikliais metimais 24-erių metų 207 ūgio sunkusis krašto puolėjas baudė Joniškio „Delikatesą“, šeštadienį solo pasirodymą pratęsė su Šakių „Zanavyku“. Nors krepšininko traukiamai komandai pavyko iškovoti tik vieną pergalę iš dviejų, tai nesutrukdė A. Drungilui tapti geriausiu trečios NKL savaitės krepšininku.

Vieno taško skirtumu pralaimėtose rungtynėse su Joniškio „Delikatesu“ palangiškis pelnė 31 tašką (4/6 tritaškiai), atkovojo 14 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 35 naudingumo balus.

Pergalingose rungtynėse su „Zanavyku“ savų žiūrovų akivaizdoje A. Drungilas įmetė 30 taškų (12/13 dvitaškiai), atkovojo 6 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, perėmė 1 kamuolį, blokavo 2 varžovų metimus ir aikštę paliko su 30 naudingumo balų.

Po puikaus pasirodymo, A. Drungilas pakilo į ketvirtą vietą lygos rezultatyviausių (18,7 tšk.) ir naudingiausių (20,2 naud. b.) krepšininkų poziciją, o atkovotų kamuolių kategorijoje įsitvirtino šeštoje vietoje (8 atk. k.).

Kiti pretendentai į geriausio NKL savaitės krepšininko titulą buvo Giedrius Kurtinaitis (Raseinių „Rasai“), Benas Bagdonavičius (Joniškio „Delikatesas“), Antanas Udras ir Dominykas Domarkas (abu Vilniaus „Perlas-MRU“), Dovis Bičkauskis („Trakai) ir Gintautas Matulis (Molėtų „Ežerūnas-Karys“).

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!