Pliaupiant lietui čia įvykusiose draugiškose rungtynėse praėjusių metų "Orange Virus" čempionų ir pasaulio gatvės krepšinio vicečempionų komanda "Monstrai" 17:14 nugalėjo Lukiškių kalinių komandą, kuriai atstovavo ir nuteistieji iki gyvos galvos. "Monstrai" iškart įgijo persvarą ir pirmavo 13:5, bet ketvirtajame kėlinyje saviškių palaikomi aikštelės "šeimininkai" buvo sumažinę atsilikimą iki dviejų taškų.

Mačo dalyviai ir kitų krepšinio konkursų laimėtojai gavo turnyro rengėjos AB "Audimas" prizus ir buvo labai patenkinti galimybe paįvairinti savo kasdienybę.

"Krepšinio kalba Lietuvoje yra suprantama visiems, todėl nutarėme tuo pasinaudoti ir priminti visuomenei, kad žmonės už kalėjimo sienų irgi yra visuomenės dalis", - sakė teisingumo ministro patarėjas Zenonas Buivydas.

Lukiškių kalėjimo direktorius Aleksandras Davidonis pažymėjo, kad krepšinio turnyrai Lukiškėse vyksta jau nuo 1999 metų.

"Audimo" pardavimų direktorius Arvydas Povilaitis pasidžiaugė, jog Lietuvos gatvės krepšinis turi ne tik puikias tradicijas, yra tapęs jaunimo kultūros dalimi, bet ir džiugina meistriškumu. Lietuviai jau tapo ir pasaulio čempionais, ir vicečempionais.

Šiemetinis "Orange" visur turnyras vyks keturiuose šalies miestuose - Klaipėdoje (gegužės 14 d.), Panevėžyje (gegužės 21 d. ), Kaune (gegužės 28 d.) ir Vilniuje (birželio 4 d.).

Būtent Vilniuje paaiškės čempionas, kuris įgys teisę rugsėjo mėnesį stebėti Europos vyrų krepšinio čempionatą Belgrade.

Beje, šiemet nebus atskiro pogrupio žiniasklaidos atstovams, tačiau Kaune pirmąkart vyks neįgaliųjų krepšininkų turnyras.

A.Povilaitis pasidžiaugė, jog šiemetinį turnyrą globoja visų miestų merai, su kuriais pernai buvo pasirašytos sutartys dėl apleistų krepšinio aikštelių atnaujinimo.

Nuo 2001 metų rengiamuose gatvės krepšinio turnyruose žaidė per 2,5 tūkst. komandų ir beveik 9 tūkst. krepšininkų.

Turnyras pavadintas "Audimo" gaminamos krepšinio aprangos linijos "Orange Virus" vardu. Kasmet "Audimas" parengia po dvi "Orange Virus" aprangos kolekcijas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją