Sporto klubai ir mokyklos visame pasaulyje, ugdantys jaunuosius krepšininkus, teiks duomenis, todėl bus galima nuolat juos lyginti, stebėti ugdymo procesą. Metodika paprasta, ją sudaro keturi pagrindiniai fizinio parengtumo testai: greitumo ištvermės, šaudyklinis bėgimas, šuolis į aukštį ir vikrumas. Duomenys bus teikiami apie 12– 18 metų jaunuosius krepšininkus, o atliekami prieš ir po sezono.

Projektą Lietuvoje vystys LSU Europos krepšinio tyrimų centro mokslininkai, esame pirmi Europoje, turintys išskirtines teises jį įgyvendinti. Šiame projekte dalyvaus „Tornado“ ir Sostinės krepšinio mokyklos. Neabejoju, kad prisijungs ir kitos“, – teigė LSU kancleris Mindaugas Balčiūnas.

„Tornado“ krepšinio mokykloje jau įvyko pirmas testavimas, artimiausiu metu jie bus tęsiami.

„Treneriams svarbu palyginti įvairių šalių tyrimų duomenis, galėsime patvirtinti ar paneigti teorinius svarstymus. Pradedame testavimus, o tai planuojame daryti kelis kartus per metus“, – pasakojo „Tornado“ krepšinio mokyklos direktorius Dainius Čiuprinskas.

Pasak LSU kanclerio, projektas padės išsiaiškinti, kodėl skiriasi įvairių šalių žaidėjų pajėgumas, jų pasirengimas.

„Šiuo metu Šiaurės Amerikos ir Europos šalys – neabejotinos krepšinio lyderės pasaulyje, tyrimas gali pateikti įdomių duomenų, atsakyti į įvairius žaidėjų ugdymo klausimus“, – sakė M. Balčiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją