Po keturių iš eilės T. Parkerio taškų „Spurs“ ekipa, likus žaisti 25 sekundes, pirmavo 93:89. Po to iš toli pataikęs Reggie Reddingas, skirtumą sumažino iki 1 taško. Per likusias 5 sekundes svečiai iš San Antonijaus suklydo, o Jamelas McLeanas iš vidutinio nuotolio su sirena pelnė pergalingus taškus. Vokietijos klubo triumfą stebėjo ir dainininkė Lady Gaga.

Beje, „Spurs“ klubas buvo įgijęs net 16 taškų persvarą (24:8). J. McLeanas mačo pabaigoje perėmė Timo Duncano perdavimą ir pelnė pergalingus taškus. Iš viso San Antonijaus ekipa suklydo net 24 kartus ir pataikė tik 4 tritaškius iš 16.

Šiame renginyje T. Parkeris buvo apdovanotas 2013 - 2014 metų geriausio Europos krepšininko prizu. 32-ejų metų prancūzas tapo NBA čempionu ir su Prancūzijos rinktine pasipuošė 2013-ų Senojo žemyno pirmenybių aukso medaliu. T. Parkerį Berlyne apdovanojo „FIBA-Europe“ generalinis sekretorius Kamilas Novakas.

Tačiau T. Parkeris, likus 14,1 sek. iki ketvirto kėlinio pabaigos, prametė dvi svarbias baudas, o aikštės šeimininkai per tą laiką įmetė 5 taškus iš eilės.

„Mes tikrai norėjome laimėti, bet „Alba“ išspardė mums subines. Jie atliko šaunų darbą“, - pralaimėjimą komentavo „Spurs“ ekipos vyriausiasis treneris Greggas Popovichius.

Rezultatas:

„Alba“ - „Spurs“ - 94:93 (18:26, 29:28, 26:21, 21:18).

„Alba“: Jamel McLean 18, Clifford Hammonds 15, Reggie Redding 12, Alex King 7, Niels Giffy ir Marko Banič po 6, Leon Radoševič 5, Vojdan Stojanovski 4, Akeem Vargas 2 taškai.

„Spurs“: Tony Parker 28 (7/10 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 11/13 baudos), Tim Duncan (10 atk. kam.) ir Kawhi Leonard po 14, Danny Green 9, prancūzas Boris Diaw ir argentinietis Manu Ginobili po 7, australas Aron Baynes, italas Marco Belinelli ir Matt Bonner po 4, Cory Joseph 2 taškai.

„Spurs“ klubas dabar skrenda į Stambulą, kur sekmadienį jėgas išmėgins su vietos „Fenerbahce Ulker“ komanda.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)