„Juventus“ amerikietis padėjo ekipai iškovoti visas tris pergales praėjusią savaitę žaistose rungtynėse. Utenos krepšininkai išvykoje po atkaklios kovos įveikė Lietuvos čempionus – Kauno „Žalgirio“ krepšininkus 76:75. Tose rungtynėse uteniškių žaidimo „varikliukas“ pelnė 14 taškų ir atliko net 9 rezultatyvius perdavimus savo komandos draugams. Įžaidėjas surinko 21 naudingumo balą.

Puikų asmeninį pasirodymą R. Broadusas surengė ir rungtynėse su „Prienų“ ekipa. „Juventus“ iškovojo pergalę rezultatu 82:74, o legionierius pelnė 20 taškų, atkovojo 4 atšokusius kamuolius, vėl atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir surinko 26 naudingumo balus.

Šiek tiek kuklesnis indėlis į komandos pergalę buvo rungtynėse su „Dzūkijos“ ekipa. R. Broadusas pelnė 10 taškų, atkovojo 2 atšokusius kamuolius bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus, o jo ekipa rungtynes laimėjo rezultatu 71:63.

Kovoje dėl savaitės žaidėjo titulo didžiausi R. Broaduso konkurentai buvo jo komandos draugai – Arvydas Šikšnius ir Simas Buterlevičius. Pastarasis per trejas rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 12,3 taško, atkovodavo po 7,3 atšokusio kamuolio ir surinkdavo po 15,3 naudingumo balų. A.Šikšniaus indėlis į pergales taip pat svarus: 13 tšk., 3,6 at. kam., 17 naudingumo balų.

Į savaitės žaidėjo titulą taip pat pretendavo:

Julius Jucikas („Šiauliai“) – 3 rungtynės, 18,3 tšk., 5,7 at. kam., 22 naud. balai.

Adamas Lapeta („Dzūkija“) – 2 rungtynės, 13 tšk., 9 at. kam., 1 blokas, 25 naud. balai.

Martynas Gecevičius („Lietuvos rytas“) – 2 rungtynės, 17,5 tšk., 3,5 at. kam., 2 rez. perd., 17,5 naud. balai.

Ovidijus Varanauskas („Prienai“) – 3 rungtynės, 18,6 tšk., 1,6 at. kam., 4,3 rez. perd., 21,3 naud. balai.

Savaitės žaidėjas renkamas atsižvelgiant į asmeninius krepšininko rodiklius ir jo komandos rezultatus.

Savaitgalį prasidėjo 2014-2015 metų Nacionalinės krepšinio lygos sezonas. Per tris dienas komandos sužaidė 14 rungtynių. Po dvi pergales iškovojo Palangos, Molėtų, Šakių ir Klaipėdos komandos ir bent savaitei įsitvirtino turnyro lentelės viršuje.

Būtent šių komandų lyderiai pretendavo į geriausio NKL savaitės žaidėjo titulą. Vis dėlto šis pripažinimas atitenka tik vienam – pirmosios savaitės geriausiu lygos krepšininku pripažintas dvi įspūdingas pergales šventusios „Palangos“ gynėjas Erikas Kubilius.

Per dvejas rungtynes 19-metis krepšininkas aikštėje išbuvo beveik 76 minutes, per tiek laiko pelnė 57 taškus, atkovojo 15 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, tiek pat kartų iš varžovų perėmė kamuolį, išprovokavo 10 pražangų ir išrašė 2 blokus. Dvitaškius 194 cm ūgio atakuojantis gynėjas metė 64,7 proc., tritaškius – 66,7 proc., o baudų metimus – 91,7 proc. taiklumu. Per dvejas rungtynes E. Kubilius surinko 64 naudingumo balus.

Pratęsimo pareikalavusiose rungtynėse su „Trakais“ palangiškis pelnė 24 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 29 naudingumo balus. Pratęsimo metu būtent jo kova po krepšiais ir taiklūs metimai padėjo įsirašyti „Palangai“ pirmąją pergalę šiame sezone.

Rungtynėse su Vilniaus „Perlu-MRU“ gynėjas rungtyniavo tiesiog fantastiškai – pelnė 33 taškus, atkovojo 7 ir perėmė 3 kamuolius, o aikštę paliko su 35 naudingumo balais.

Į geriausio savaitės krepšininko titulą taip pat pretendavo: Deividas Anužis („Palanga“), Evaldas Baniulis ir Gintautas Matulis (abu Molėtų „Ežerūnas-Karys“), Marijus Užupis (Šakių „Zanavykas“), Tomas Lekūnas („Trakai“), Dominykas Domarkas (Vilniaus „Perlas-MRU“), Valdemaras Savostjanovas (Raseinių „Rasai“), Jermaine Love („Vilnius“) ir Paulius Kleiza (Marijampolės „Sūduva-Mantinga“).
Erikas Kubilius, Nr. 10 (Algimanto Čižos nuotr.)

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!