Iki spalio 3 dienos darbo dienos pabaigos, „Žalgiris“ privalo pateikti registracijos dokumentus Eurolygai, jei nori, kad komandos naujokai galėtų rungtyniauti stipriausioje Europos krepšinio lygoje.

Kauno miesto savivaldybės direktorius Dainius Ratkelis patvirtino, kad kreiptasi į savivaldybės įmones. Pasak jo, kiekviena įmonė priims sprendimą pagal galimybes, vienos teiks paramą, kitos – skolins.

Miesto tarybos nario Stanislovo Buškevičiaus tikinimu, jis nesąs prieš paramą „Žalgiriui“, bet, pasak jo, „tai daroma necivilizuotai“. Jo manymu, lengviausia yra pareikšti, kad situacija bloga ir dabar visi turi gelbėti - skirti pinigų.

„Savivaldybės noras padėti miesto simboliu laikomam „Žalgiriui“ dar suprantamas, bet „Žalgirio“ vadovybės aš nesuprantu - jie turi suvokti, kad juos remia ne savivaldybė, ne meras Andrius Kupčinskas, o miestiečiai per savo surenkamus mokesčius. S. Buškevičius pasigedo ir „Žalgirio“ ataskaitų, kaip buvo panaudota anksčiau klubui suteikta parama.

Krepšininkų gelbėtoja taps ir savivaldybės įmonė „Kapinių priežiūra“. Neoficialiais duomenimis, aukščiausi Kauno vadovai savo kontroliuojamų bendrovių vadovams nurodė ir konkrečias sumas, kiek kuri bendrovė turėtų surasti pinigų iki penktadienio. „Žalgiriui“ prireikė 3,35 mln. litų. Šių pinigų reikia, kad būtų padengtos skolos buvusiems klubo legionieriams Milovanui Rakovičiui ir Marko Popovičiui. Kai pastarieji gaus pinigus, FIBA atšauks „Žalgiriui“ pritaikytą draudimą registruoti naujus žaidėjus.