„Neprognozuosiu, kiek pergalių iškovosime. Tikimės laimėti kuo dažniau ir augti kaip komanda. NBA yra kupina siurprizų. Esu įsitikinęs, kad mūsų žaidėjai vasarą patobulėjo, todėl reguliariajame sezone pergalių tikrai netrūks“, – optimistiškai kalbėjo M. Ujiri.

Tuo metu J. Valančiūnas žurnalistams prisipažino, kad vis dar jaučiau skaudulį dėl apmaudžiai išslydusios planetos pirmenybių bronzos , tačiau tikino, kad sezonui yra pasiruošęs puikiai.

„Šį sezoną turiu būti labiau susikoncentravęs. Pernai pirmą kartą žaidžiau NBA atkrintamosiose, todėl įgijau labai reikalingos patirties. Vasarą dirbau su Hakeemu Olajuwonu ir bėgimo treneriu, tai man turėtų padėti naudingiau žaisti po krepšiu ir išnaudoti mažiau energijos. Iš mūsų šį sezoną tikisi dar daugiau, nors komandos sudėtis praktiškai nepasikeitė. Kita vertus, tai – komandinis sportas, žaidžiamas penki prieš penkis. Turime atiduoti visas jėgas ir padėti vieni kitiems, jei norime laimėti“, – sakė JV.

Lietuvis taip pat pajuokavo, kad komandos vadovai į Torontą privilioja visus jo „draugus“: praėjusiais metais čia atvyko Tyleris Hansbrough, o šiemet – Gregas Stiemsma, su kuriais J. Valančiūnas yra ne kartą apsistumdęs.

Toronto klubas jau šį sekmadienį, spalio 5 d., pradeda NBA ikisezoninių rungtynių ciklą. Pirmi du susitikimai – su Sakramento „Kings“ krepšininkais, kurių pagrindinis „centras“ yra DeMarcusas Cousinsas.

Būtent pastarasis vos nesukėlė muštynių su J. Valančiūnu per pasaulio čempionato pusfinalį tarp Lietuvos ir JAV rinktinių (68:96), kai Rudy Gay metant baudas lietuvis D. Cousinsui alkūne pataikė į veidą. Po šio epizodo įsiutęs amerikietis mūsiškiui pagrasino atkeršyti.

Iš viso „Raptors“ sužais aštuonerias draugiškas rungtynes: po dukart su „Kings“, Niujorko „Knicks“ ir Bostono „Celtics“ klubais bei po kartą su Oklahomos „Thunder“ ir Haifos „Maccabi“.

Naujojo NBA reguliariojo sezono startas – spalio 28 dieną.

Praėjusiame sezone „Raptors“ iškovojo 48 pergales ir tapo Atlanto diviziono nugalėtojais, tačiau pirmame atkrintamųjų varžybų rate 3:4 nusileido Bruklino „Nets“.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)