Rungtynes šeimininkai pradėjo tokiu starto penketu: Tautvydas Kliučinykas, Donatas Sabeckis, Paulius Kleiza, Marius Valukonis ir Paulius Petrilevičius.

Rungtynės prasidėjo abiejų komandų klaidų gausa ir tik sužaidus dvi minutes, Tautvydui Kliučinykui metimu iš po krepšio pavyko nutraukti taškų badą (2:0). Tačiau netrukus jaunasis žalgirietis Martynas Varnas į tai atsakė taikliu tolimu metimu (2:3). Marijampoliečiai nesutriko ir į svečių išpuolį atsakė trumpu spurtu 5:0 (7:3).

Po kelių minučių komandos apsikeitė taikliais tritaškiais, o Valentinui Mitalauskui realizavus abu baudos metimus, raudonieji įgijo keturių taškų pranašumą – 12:8. Bet prieš kėlinio pabaigą nesutrikę kauniečiai po Nerijaus Barausko tritaškio ir Justo Klimavičiaus baudos metimo sugebėjo išlyginti rezultatą – 12:12.

Gynybinio pobūdžio rungtynės tęsėsi ir antrame kėlinyje. Ketvirtį taikliu metimu iš po krepšio pradėjo jaunieji žalgiriečiai (12:14). Po antrojo N. Barausko tritaškio „Žalgiris-2“ komanda sugebėjo išsiveržti į priekį (17:19), tačiau Donatas Sabeckis pabėgęs į greitą ataką dėjimu atstatė lygybę – 19:19.

Atkakliose rungtynėse nei vienai komandai nepavyko įgyti didesnio pranašumo. Tačiau iki tol tylėjęs Paulius Kleiza pelnė šešis taškus iš eilės ir marijampoliečiai priekyje rezultatu 28:22. Kauniečių vyriausiojo trenerio Tomo Masiulio paprašyta minutės pertraukėlė, jo komandos situacijos nepagerino ir „Sūduva-Mantinga“ pirmą rungtynių pusę baigia turėdama aštuonių taškų pranašumą – 32:24.

Trečią kėlinį sūduviečiai pradėjo keturiais taškais be atsako (36:24). Tačiau po to, Olegas Kojenecas du kartus iš eilės pergudravo Roką Čepanonį, taip sumažindamas savo komandos atsilikimą iki aštuonių taškų – 36:28. Tas pats skirtumas laikėsi porą minučių, kol kauniečių vidurio puolėjas Olegas Kojenetsas užsidirbo nesportinę pražangą. Paulius Kleiza realizavo abu baudos metimus, o kitoje atakoje Kliučinykas padarė tą patį (44:33).

Vėliau Matos Sapiegos pataikytas tritaškis padidino „Sūduvos-Mantingos“ pranašumą iki rekordinio – 47:33. Kitoje atakoje žalgirietis Justas Klimavičius tritaškiu sumažino savo komandos atsilikimą, tačiau patikimai rungtyniavęs Marius Valukonis į tai atsakė dvitaškiu metimu (49:37). Kėlinio pabaigoje kaunietis Martynas Sajus pataikė vieną baudos metimą ir taip sumažino savo komandos deficitą iki devynių taškų – 51:42.

Lemiamas ketvirtis prasidėjo sėkmingais abiejų komandų išpuoliais – „Žalgiris-2“ komandos krepšininkai pelnė du taškus, tačiau į tai Paulius Kleiza atsakė penkiais iš eilės, o po Pauliaus Petrilevičiaus dėjimo marijampoliečiai priekyje jau šešiolikos taškų persvara – 60:44.

Tuo „Sūduvos-Mantingos“ sėkmingas puolimas nesibaigė – po keturių paeiliui Mitalausko reidų link krepšio, skirtumas šoktelėjo iki aštuoniolikos taškų (64:46). Vėliau vaizdas aikštelėje pernelyg nesikeitė ir marijampoliečiai nuolatines jaunųjų žalgiriečių klaidas vertė taškais, taip po Domanto Sendos dvitaškio pirmaudami nepavejamai – 69:48. Per likusį laiką svečiai sugebėjo tik nežymiai sumažinti deficitą ir „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkai šventė įtikinamą pergalę – 72:53.

„Sūduva-Mantinga“: Paulius Kleiza 13, Valentinas Mitalauskas 11, Matas Sapiega 11, Donatas Sabeckis 9, Marius Valukonis (8 atk. kam.) 7 taškai.

„Žalgiris-2“: Regimantas Miniotas 17, Nerijus Barauskas 14 taškų.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją