Pasak Š. Sakalauskas, Lietuvos krepšinio rinktinės žaidimas pasaulio čempionate buvo įdomus ir brandus.

„Pirmiausia noriu pasveikinti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę, sporto mokyklas, kuriose žaidėjai pradėjo savo sportinį kelią, jų pirmus trenerius su gražiu laimėjimu pasaulio krepšinio čempionate. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės užimta vieta yra labai aukšta. Komanda pateko tarp keturių stipriausių pasaulio rinktinių, demonstravo įdomų ir brandų žaidimą. Džiugu, kad ir jauni žaidėjai svariai prisideda prie rinktinės pergalių.

Džiaugiamės, kad Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje žaidžia buvęs Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinis Jonas Valančiūnas ir mokykloje treniravęsi broliai Kšyštofas ir Darjušas Lavrinovičiai.

Kitas mokyklos auklėtinis Artūras Karnišovas dirba JAV rinktinėje, kuri šiame čempionate iškovojo aukso medalius. Sveikiname Artūrą su pasaulio čempiono titulu ir linkime sėkmės visuose jo darbuose“, - sakė Š. Sakalauskas.

Vaikai ir tėvai renkasi ne mokyklą, bet trenerį

„Norėčiau trumpai pakalbėti apie Vilniaus miesto moksleivių krepšinį. Mieste yra trys krepšinio mokyklos, tarp kurių vyksta sveika konkurencija. Vaikai ir jų tėveliai turi pasirinkimą, nes kiekviena mokykla turi savų privalumų, stiprių pusių ir laikinų trūkumų.
2013 - 2014 metų Lietuvos krepšinio mokyklų reitinguose pagal žaidėjų paruošimą įvairioms krepšinio rinktinėms Vilniaus krepšinio mokykla užėmė ketvirtą vietą. Noriu padėkoti treneriams už jų gerą darbą, parengtus žaidėjus rinktinėms ir tikiu, kad mūsų treneriai atliks išsamią žaidėjų ruošimo analizę, gerins atranką, treniruočių procesą, ir mes neužleisime savo turimų pozicijų.

Vaikų sporte ypatingą vietą užima treneris, ypač svarbus jo vaidmuo ugdymo procese. Dabar pastebima tendencija, kad tėvai ir vaikai renkasi ne krepšinio mokyklą, bet analizuoja, kurioje mokykloje Vilniuje dirba geresnis tų metų grupės treneris. Panašu, kad ši tendencija išliks ir ateityje, o lydere taps ta mokykla, kuri kreips dėmesį į ugdymo procesą, socialines garantijas, kolektyve vyraus geras mikroklimatas ir bus suburti gabūs specialistai“, - tvirtino Š. Sakalauskas.

Treniruočių procesas tarp 18 - 22 metų – labai svarbus

„Lietuvos krepšinio sistemoje sporto mokykla yra labai svarbi grandis. Čia surandami ir ugdomi būsimi Lietuvos rinktinių žaidėjai. Suprantama, kad moksleiviai baigę sporto mokyklas, dar nebūna pakankamai gerai paruošti žaisti įvairiose Lietuvos krepšinio lygose (RKL, NKL, LKL), todėl labai svarbus etapas yra treniruočių procesas nuo 18 iki 22 metų amžiaus.

Gabūs žaidėjai ir jų treneriai ieško, kur galėtų toliau tobulinti meistriškumą. Vieni vyksta mokytis ir treniruotis JAV, kiti renkasi įvairius Lietuvos krepšinio lygų klubus. Situacija Vilniuje yra tokia, kad nė vienas RKL ir NKL klubas negali pasiūlyti tokios krepšininkų rengimo programos, kokią turi Kauno „Žalgirio – 2“ komanda, žaidžianti Nacionalinėje krepšinio lygoje.

Kauno klubas turi gerą treniruočių bazę, stiprų trenerių kolektyvą ir sėkmingai veikiančią jaunųjų krepšininkų ruošimo programą. Dalis šios komandos žaidėjų patenka į Eurolygos klubą „Žalgirį“, o vėliau ir į Lietuvos krepšinio rinktinę. Džiugu, kad gabūs krepšininkai iš kitų miestų (Regimantas Miniotas, Laurynas Birutis) buvo pasirinkę mūsų mokyklą, nors juos kalbino ir kitos stiprios Vilniaus ir Kauno krepšinio mokyklos, tačiau nuo šių metų abu jaunuoliai toliau tobulinsis Kauno „Žalgiris – 2“ klube.

Jų apsisprendimą lėmė tai, kad Vilniuje NKL klubuose jie nerado pakankamai geros krepšinio programos ir jiems teko išvykti į Kauną. Taip talentingi vaikai, treniravęsi Vilniaus krepšinio mokykloje, sustiprina kitų miestų komandas“, - analizavo Š. Sakalauskas.

Merginų ir moterų krepšinyje - džiugios naujienos

œ„Geresnės naujienos Vilniaus merginų, moterų krepšinyje. Sakyčiau, jos džiugina. Nuo 2014 metų pavasario, padedant LKF, prasidėjo bendradarbiavimas tarp Vilniaus krepšinio mokyklos, klubo „Jaunieji talentai“ ir „Kibirkšties - VIČI“ moterų komandos. Tai tik pradžia, bet visų dalyvių geranoriškumas, supratingumas rodo, kad dirbant kartu, kuriant bendrą žaidėjų ruošimo sistemą galima sugrąžinti Vilniui turėtas moterų krepšinio lyderės pozicijas. Šio įdomaus projekto sėkmė daug priklausys ir nuo LKF, ir nuo Vilniaus m. savivaldybės sėkmingo bendradarbiavimo.

Nuo šių metų rudens „Kibirkštis-VIČI“ treniruojasi Vilniaus krepšinio mokyklos sporto salėje. Mokyklos trenerių kolektyvą sustiprino puikus krepšinio specialistas, buvęs Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyr. treneris Algirdas Paulauskas.

Mergaitės, lankančios krepšinio treniruotes, gali kiekvieną dieną matyti, kaip treniruojasi žaidėjos, pretenduojančios į Lietuvos moterų krepšinio rinktinę. Kartų susitikimas krepšinio aikštelėje padės mūsų mergaitėms greičiau tobulėti.

Naudodamasis proga norėčiau palinkėti visam mokyklos kolektyvui gero 2014 - 2015 metų sezono, tikiu, kad jis mums bus sėkmingas“, - kalbėjo Š. Sakalauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją