Ilgametis FIBA arbitras, dabartinis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) generalinis direktorius Romualdas Brazauskas patvirtintas FIBA techninės komisijos nariu. Ši komisija atsakinga už taisyklių pakeitimus, interpretacijas, teisėjų ir komisarų ugdymą ir darbą.

Savo ruožtu Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas tapo FIBA varžybų komisijos nariu. Ši komisija atsakinga už įvairių krepšinio varžybų – klubų ir nacionalinių rinktinių – sistemas, formatus ir reglamentus, varžybų kalendorius.

M. Špokas taip pat priklauso ir „FIBA-Europe“ valdybai. Be jo, Tarptautinės krepšinio federacijos Europos padalinio valdymo struktūrai dar priklauso LKF sporto ir renginių direktorius Tomas Rimkus (Varžybų komisija) ir LKF direktorė Rasa Liuimienė (Moterų komisija).

Tuo tarpu FIBA Centrinei valdybai vadovauja naujai išrinktas FIBA prezidentas – argentinietis Horacio Muratore.

Pirmo FIBA Centrinės valdybos posėdžio metu taip pat buvo aptarti žingsniai įgyvendinant naują tarptautinių varžybų kalendorių ir sistemą, kuri įsigalios 2017 metais. Taip pat buvo aptarti kai kurie reikalai, susiję su 2016 metų olimpinėmis žaidynėmis Rio de Žaneire.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją